Blogarji so se še najbolj razvneli zaradi 'pozicioniranja' komunizma s strani evropske resolucije. Foto: EPA
Blogarji so se še najbolj razvneli zaradi 'pozicioniranja' komunizma s strani evropske resolucije. Foto: EPA
Duhovi preteklosti še vedno strašijo. Foto: EPA
Usain Bolt.
Tudi blogarji niso mogli mimo dvojnega dosežka Usaina Bolta v Berlinu. Foto: EPA
Nimi piše, da je cepivo proti H1N1 družba Baxter International patentirala mesec dni pred izbruhom gripe v Mehiki. Foto: MMC RTV SLO

Duhovi preteklosti so v Sloveniji še kako živi, tako da bi lahko bolj rekli, da so še vedno nerazrešeni duhovi sedanjosti.

Svetoslav tako opozarja na hinavsko selektivno obsojanje totalitarizmov kot protislovanska poteza: "Če niso obsojeni proti-slovanski totalitarizmi, ampak de facto samo tisti, s katerim smo se (glede na dane zgodovinske okoliščine v vseh pogledih) Slovani slednjim zoperstavili, lahko pozitivno zaključimo, da je takšna obsodba obsodba Slovanov na nadaljnje suženjstvo in morebitno uničenje, kar pa je bila esenca vseh ostalih totalitarizmov, od katolištva do nacizma, izvzemši komunizem."

"Stalin je s paktom rešil vse Slovane"
Politkomisar pa nas spomni, da je 23. avgust poleg dneva spomina tudi dan, ko je bil podpisan pakt Ribbentrop-Molotov in opozarja na njegovo izkrivljeno predstavitev v zgodovini - sam namreč meni, da ga je Stalin podpisal, da bi rešil svojo državo in druge Slovane:

"Pozablja se, da je bila vsa Zahodna diplomacija v tridesetih letih prejšnjega stoletja zelo popustljiva do Hitlerjeve vojno hujskaške politike in to zaradi enega samega razloga, da valove nasilja usmeri na Vzhod, to je na Rusijo. Zato je bil podpis nemško-sovjetskega pakta največji uspeh sovjetske diplomacije nasploh, saj so s tem preložil vojno in preprečil konservativno-katoliške namere, da bi Nemčijo in Rusijo spravili v vojno razmerje, medtem ko bi Zahod udaril po obeh in pobral ves vojni plen za sebe!"

Kdo je prisegel in kdo ne?
O paktu spregovori tudi Kognit, in sicer o dogajanju na naših tleh: "Ko se takole sedaj moralizira nad paktom Nemčije in ZSSR, se moramo vprašati, kaj pa so domobranci delali? Hm, mislim, da so prisegli Velikemu vodju Rajha, kolikor vem, pa komunisti tega niso naredili, ampak so le podpisali sporazum o ekonomskem sodelovanju in nenapadanju."

Ključna je bitka za Stalingrad
George Patton pa opozarja, da je 23. avgust najbolj pomemben zaradi obletnice začetka bitke pri Stalingradu, svoj zapis pa sklene takole: "Večna slava ruskim zavezniškim vojakom, ki so premagali nacistično zver. Okupatorjevim simpatizerjem pa izrekam sožalje ob tem tragičnem dogodku za njihovega ljubljenega Hitlerja."

Štipendija da - a od koga?
Gorizian pa se jezi na tiste, ki vztrajajo pri svojem zgodovinskem vidiku, ne glede na nove predstavljene dokaze: "Ljudje, ki ne spreminjajo mišljenja na podlagi novih zgodovinskih (prej zamolčanih) dejstev, so pač gliste, ki samo jedo in pijejo ter poznajo resnico o življenju le iz prvih let socialistične osnovne šole."

In njegov povzetek? "Kdor je imel Ducejevo, Firerjevo ali Titovo štipendijo in ne hvali teh treh totalitarnih vodij = izdajalec in breznačajnež."

"Nacisti največja levičarska stranka"
Okop pa piše, da je bila NSDAP največja levičarska stranka vseh časov, v katero je tudi pristopilo veliko število članov nemške komunistične partije, prav tako pa naj bi imeli veliko skupnega tudi z našimi "levičarji":

"Osnovni cilj Hitlerjeve politike je bil pozivanje delavcev k uporu in proti izkoriščanju le teh, poleg tega so bila osnovna načela te stranke tudi nacionalizacija šolstva, gospodarstva, zdravstva in tako naprej. Od tod tudi neverjetno sovraštvo do Judov, ki so držali v rokah večino takratnega nemškega gospodarstva. Grozljiva podobnost z jugoslovanskim socializmom, ki ga nekateri nevedneži tako zelo opevajo …"

"Širca mora biti ministrica 24 ur na dan"
A blogarji so odpirali tudi druge teme. Tatjana Malec tako obsoja obnašanje kulturne ministrice Majde Širca, ki je na svojem blogu z osebnega vidika pisala o direktorju TV Slovenija: "V tem primeru ne gre za ljubiteljsko izražanje osebnega mnenja Majde Širca na blogu, saj bi bilo neresno, da bi Majda Širca, ki je hkrati ministrica, o istih vprašanjih enkrat nastopala kot blogerka, drugič kot ministrica. Oseba na ministrski funkciji je 24 ur na dan minister, ponoči in podnevi."

Bolt nad vsemi
MMC-jev Slavko Jerič pa piše o neverjetnem rekordu Usaina Bolta v Berlinu: "Berlinski olimpijski stadion je očitno "tisti" stadion. Stadion, ki je ljubiteljem atletike predstavil dva najbolj vznemirljiva atleta v zgodovini kraljice športov. Leta 1936 je na olimpijskih igrah videl fenomen Jesseja Owensa, ki je pobral štiri zlate medalje. Leta 2009 je na svetovnem prvenstvu videl daleč najhitrejši tek na 100 metrov in v Usainu Boltu dobil nedvomno največjega šprinterja v zgodovini."

Cepivo patentirano še pred virusom
Za konec pa niti ne več tako šokantna novica: Nimi piše, da je družba Baxter International avgusta vložila zahtevo za podelitev patenta za cepivo, ki je bil nato objavljen letošnjega 8. marca. V njem je navedeno, da patentirano cepivo zadravi tudi virus H1N1, vendar je ta v Mehiki izbruhnil ("bil izpuščen") šele mesec dni zatem. Ali torej farmacevtske družbe že naročajo bolezni?

Bodite vidni!
Pokažite se!

MMC-jev Moj splet - Vaš splet.