Iz snemanja videospota za pesem Skupaj, s katero se projekt predstavlja v Sloveniji. Foto: RTV Slovenija
Iz snemanja videospota za pesem Skupaj, s katero se projekt predstavlja v Sloveniji. Foto: RTV Slovenija

Namen evrovizijske otroške kampanje #SayHi je opozoriti na pomen prijateljstva v obdobju otroštva ter na problem medvrstniškega nasilja. Ideja, ki je prerasla v mednarodni projekt, izvira iz Norveške, kjer nacionalna televizija skupaj z otroki že leta posveča teden dni boju proti medvrstniškemu nasilju ter preko različnih dejavnosti mlade spodbuja k prijaznosti in spletanju prijateljstev. Projekt uradno poteka do 20. novembra 2022.
Kampanji so posvečeni prispevki v oddaji Krompir, Infodrom in spletni portal RTV Čist hudo
O prijateljstvu in tudi medvrstniškem nasilju bo v prihodnjih tednih tekla beseda v televizijskih oddajah Krompir in Infodrom. Mnoge videoprispevke si lahko ogledate tudi na portalu za mlade RTV Čist hudo. Kampanja prijateljstva otroke vsako leto nagovarja s pesmijo in koreografijo, ki jo izvajajo ambasadorji kampanje. Namen je k sodelovanju pritegniti čim večje število otrok v Evropi, ki se simbolno skupaj s pesmijo in plesom zoperstavijo medvrstniškemu nasilju.

#SayHi - Skupaj proti medvrstniškemu nasilju

Letos je pesem z naslovom Skupaj zapela mlada pevka Maja Tasić, koreografijo pa so odplesali mladi iz Plesnega kluba Forma pod vodstvom Nataše Potočnik.

V oddaji Krompir je bilo posebej predstavljeno, kako se kar najlažje naučiti koreografijo pesmi Skupaj, s katero se v projektu predstavlja Slovenija.
V okviru projekta je na TV Slovenija bil tudi predvajan češki mladinski film o medvrstniškem nasilju z naslovom Krdelo. Na sporedu je bil 3. novembra ob 9.40 na TV SLO 1. Film bo na spletni platformi RTV 365 na ogled še 30 dni po predvajanju.

Krdelo, slovaško-češki film

Vabljeni, da nam pošljete videoposnetek plesa na pesem Skupaj
Pri projektu lahko sodelujete vsi mladi, in sicer tako, da se naučite koreografijo pesmi Skupaj, jo odplešete sami ali s prijatelji, to posnamete in nam posnetek tudi posredujete s pomočjo tega obrazca.

Skupaj - Say Hi, otroški EBU projekt proti medvrstniškemu nasilju

Posebna pozornost je v letošnji kampanji namenjena partnerstvu s šolami ter sodelovanju med šolami, saj se lahko šolarji aktivno vključijo v projekt z objavljanjem posnetkov in slik na družabnih omrežjih (s ključno besedo #SayHi).
Koreografija, h kateri ste vabljeni k sodelovanju:

#SayHi koreografija

V projektu RTV Slovenija sodeluje z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, s katerim se pripravlja več projektov in natečajev v sodelovanju z Zavodom za šolstvo pa se bo projekt razširil na vse šole v Sloveniji. Šole nagovarjamo k učenju koreografije, k sodelovanju v medijskem natečaju in v pogovorih o medvrstniškem nasilju.

O projektu #SayHi v oddaji Krompir
Se tudi ti spopadaš z medvrstniškim nasiljem?
Infogrom o prijateljstvu in solidarnosti