Elena Zavadlav Ušaj je zapisala, da se bo pridružila Anžetu Logarju. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Elena Zavadlav Ušaj je zapisala, da se bo pridružila Anžetu Logarju. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Elena Zavadlav Ušaj je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da je na križpotju izbrala Platformo sodelovanja Anžeta Logarja, saj ponuja večjo možnost politične širine in sodelovanja v korist Slovenije. "S tem dajem možnost SDS-u, da se na Goriškem razvija po poti, ki si jo je začrtal. Sama pa grem, skupaj s somišljeniki in po izčrpnem pogovoru z dr. Anžetom Logarjem, na pot politike 'ZA', kjer ni izključevanja," je napovedala izstop iz SDS-a.

Zapisala je tudi, da je v desetih letih sodelovanja v stranki spoznala veliko ljudi, ki jim je hvaležna za pomoč in podporo. "Na politično stranko gledam kot na podjetje, ko v njem ne vidiš več izzivov in čutiš, da je čas za spremembe, se moraš odločiti za novo pot za dobrobit vseh. Zato je sedaj prišel čas, ko stopam na novo pot, ker vem, da je treba narediti korak naprej, da lahko naredimo še več s ciljem uspešne Slovenije in boljšega življenja v njej," je sklenila.

Sorodna novica Anže Logar: Stranka se bo imenovala Demokrati

Logar: Nova stranka se bo imenovala Demokrati

V pogovoru za N1 je Logar v četrtek med drugim pojasnil, da bo nova politična stranka ustanovljena 16. novembra v Mariboru in da se bo imenovala Demokrati.

Poleg poslanca Logarja, ki bo Demokrate vodil, bosta v stranko vstopila tudi poslanca Eva Irgl in Dejan Kaloh, ki sta prav tako kot Logar pred kratkim izstopila iz SDS-a.

Medtem so se tudi vrste ljubljanskih mestnih svetnikov SDS-a začele redčiti, saj sta iz stranke izstopila mestna svetnika Igor Horvat in Matjaž Vede, ki ju najbrž lahko prav tako pričakujemo v novi stranki.

Logar je ob izstopu iz stranke zapisal, da je po 25 letih članstva v SDS-u "spoznal, da je čas za naslednji korak".