Na Kaninu je smuka mogoča dolgo v pomlad. Foto: RTV SLO
Na Kaninu je smuka mogoča dolgo v pomlad. Foto: RTV SLO

Na Rogli sezono končujejo v nedeljo, z njo pa so zadovoljni. Kot so povedali, jih je razočaral le lanski december, ko je bilo precej slabega vremena, manj gostov pa je bilo tudi med božično-novoletnimi prazniki. Na Krvavcu in Kaninu, kjer je mogoče smučati še daleč v pomlad, pa v tem času, ko vlečnice obatujejo krajši čas, pripravljajo tudi precej ugodnosti za obiskovalce.

Medtem ko na Krvavcu naprave obratujejo le še na vrhu, smučati pa je mogoče le do 13. ure, pa je na Kaninu snežna odeja debela še dva metra in pol, tako da delujejo vse naprave. Na Krvavcu se sicer v 177 smučarskih dneh, kolikor jih je bilo do zdaj, lahko pohvalijo s 170.000 prepeljanimi gosti.

Poleg domačih gostov tudi Hrvati, Srbi, Madžari...
S sezono so zadovoljni tudi na Pohorju, kjer so obratovali 109 dni, namerili pa so za okoli 15 odstotkov več obiskovalcev kot v prejšnji sezoni. Na Pohorju pa so se že lani glede na pretekla leta za okoli 20 odstotkov povečale tudi nočitvene zmogljivosti, čemur je sledila ustrezna rast prihodkov. Poleg domačih gostov na Pohorje prihajajo tudi Hrvati, povečalo se je tudi število Srbov, Madžarov, Italijanov in Avstrijcev.

V Kranjski Gori so se prihodki in število gostov zmanjšali za okoli 12 odstotkov, a kljub temu so predstavniki smučišča zadovoljni. Obratovali so 104 dni, najmanj ugoden pa je bil zaradi dežja december.

Konec marca se je smučarska sezona končala tudi v Cerknem, kjer so boljši obisk glede na lansko sezono ugotovili januarja in februarja.