Simona Dimic je za svojo gradnjo pridobila zelo ugodno posojilo pri NLB-ju. Foto: MMC RTV SLO
Simona Dimic je za svojo gradnjo pridobila zelo ugodno posojilo pri NLB-ju. Foto: MMC RTV SLO

Gradbeni inšpektor je namreč v postopku ugotovil, da je bil bazen ob stanovanjski hiši nekdanje vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja Simone Dimic v Murglah zgrajen brez gradbenega dovoljenja.
A po poročanju spletnega portala Slovenskih novic so z istega inšpektorata sporočili, da je "investitor gradbeno dovoljenje pridobil v mesecu juliju". "Zoper inšpekcijsko odločbo je vložena pritožba, o pritožbi še ni odločeno," so še zapisali.
To pomeni, da je črna gradnja Simone Dimic že od julija legalizirana. Vendar je okoljski minister Roko Žarnić še konec avgusta v odgovoru na poslansko vprašanje Mira Petka, ali je Dimičeva za gradnjo bazena pridobila gradbeno dovoljenje, dejal, da ne in da ga je treba porušiti. To so mu namreč v odgovoru posredovali z gradbenega inšpektorata, pri čemer se poraja vprašanje, ali so ga zavajali.
Afera glede prenove stanovanjske hiše Simone Dimic v Murglah je bila tudi povod za njen odstop z mesta vodje kabineta predsednika vlade 22. oktobra lani. Takrat so se vprašanja vrtela predvsem okoli višine zneska, plačanega za obnovo stanovanjske hiše, in računov za opravljene storitve ter tega, ali so obnovo izvajali delavci Vegrada z materialom z enega izmed gradbišč.