Dursu je zmanjkalo denarja za prenovo informacijskega sistema. Foto: BoBo
Dursu je zmanjkalo denarja za prenovo informacijskega sistema. Foto: BoBo

Računsko sodišče bo revizijo začelo po novem letu. Durs je javno naročilo za nov informacijski sistem objavil že konec leta 2007, a je državna revizijska komisija pol leta pozneje postopek razveljavila. Marca 2010 je Durs z IBM Slovenija le podpisal triletno pogodbo o postavitvi integralnega davčnega informacijskega sistema, s čimer se je tudi formalno začel projekt prenove informacijskega sistema davčne uprave.
Prvi sklop prenove informacijskega sistema se je končal septembra lani. Tako so s 1. oktobrom uvedli nov informacijski sistem na področju davčnega računovodstva, izvršbe, prekrškov in DDV-ja, hkrati pa tudi zmanjšali število vplačilnih podračunov, na katere zavezanci za davek plačujejo svoje obveznosti; z okoli 3.000 na štiri.
Durs je sicer maja letos začasno ustavil prenovo informacijskega sistema. Na Dursu so kot razlog navedli pomanjkanje denarja. Drugi sklop prenove, ki je še vedno v razvojni fazi, se je sicer začel januarja letos, zaključek pa so predvidevali za 1. januar 2014. Kot so maja še navedli na Dursu, bodo projekt nadaljevali, ko bodo za to zagotovljena finančna sredstva.