Škoda, ki jo je povzročilo neurje, še ni znana. Foto: RTV SLO
Škoda, ki jo je povzročilo neurje, še ni znana. Foto: RTV SLO
Neurje ni prizaneslo Podravju
Burno tudi na Celjskem
Neurje pustošilo tudi v Savinjski in Šaleški dolini

Pri Letušu je plaz zasul hišo, v ruševinah pa sta umrla 34-letni moški in 24-letna ženska. V Rečici ob Savinji je odneslo pol hiše in streho nad glavo je izgubilo pet ljudi. V Laškem je bregove prestopila Savinja, vendar je proti jutru gladina vode začela upadati in najhujše napovedi se niso uresničile.

Na Celjskem je bilo sicer v ujmi po za zdaj znanih podatkih poškodovanih 2.500 bivalnih objektov, 108 podjetij in 46 mostov. Na tem delu Slovenije so svoje zobe pokazali tudi plazovi. Kot je za TV Slovenija povedal pripadnik civilne zaščite Darko But, se jih je do 16. ure sprožilo kar 79. Preskrba z elektriko naj bi bila že urejena, cestne povezave pa še ne.

V Celju vodo prekuhavajo
Poplavilo je tudi vire pitne vode in zaradi bojazni, da je voda onesnažena, so do preklica odredili uporabo prekuhane vode.

V Velenju je poplavljala Paka in mesto za nekaj ur odrezala od sveta. Razmere se zdaj že umirjajo, komunalna oskrba je nemotena. Župan Srečko Meh je presodil, da bo treba sanirati nekaj plazov in vodnih zajetij, a pričakujejo, da se bo stanje uredilo do popoldneva.

Najhuje v Slovenski Bistrici in Makolah
Na mariborskem območju so imeli največ težav v občinah Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica, Rače - Fram, Hoče - Slivnica, Duplek in Miklavž. V bistriški občini se je sprožilo več zemeljskih plazov, v mestu Slovenska Bistrica je hudourniška voda potoka Bistrica poplavila mestno središče in več stanovanjskih objektov, v celoti je poplavljeno naselje Leskovec pri Pragerskem. V občini Makole sta poplavili reki Ložnica in Dravinja, še vedno je neprevoznih nekaj mostov proti Poljčanam in Studenicam, naselje Makole pa je bilo še zjutraj nedostopno.

V občini Benedikt, naselju Spodnja Bačkova, je strela udarila v gospodarsko poslopje in požgala ostrešje objekta.

Neurje ni prizaneslo Podravju
Burno tudi na Celjskem
Neurje pustošilo tudi v Savinjski in Šaleški dolini