Na novem stadionu bomo predvidoma lahko uživali leta 2010. Foto: MOL
Na novem stadionu bomo predvidoma lahko uživali leta 2010. Foto: MOL
Gradis bo gradil stadion v Stožicah

Zavezujoči ponudbi sta izmed sedmih kvalificiranih kandidatov oddala le dva, in sicer Gradis in Red s partnerji. Gradisova ponudba je bila izbrana kot ugodnejša, saj je skupaj z Merkurjem in Energoplanom za 51-odstotni delež ponudil 81 milijonov evrov.

Red s partnerji je ponudil 45,1 milijona evrov in rok za konec gradnje 31. december 2009. Javni partner, Mestna občina Ljubljana je sicer za 51-odstotni delež pričakovala vsaj 75 milijonov evrov.

Red "odnesla" prenizka ponudba
Po besedah vodje službe za javna naročila Tadeje Möderndorfer sta bili obe ponudbi zelo dobro in podrobno predstavljeni. Gradis s partnerji je skupaj zbral 97,5 točke, in sicer 90 točk za ponujeno ceno, 2,5 točke za ponujen rok gradnje in 5 točk za dodatno ponudbo. Red s partnerji pa je za ponujeno ceno dobil 50,11 točke, za rok gradnje pa 5 točk in za dodatno ponudbo 5 točk, skupno torej 60,11 točke.

Komisija je postopek izbire nadaljevala z obema kandidatoma, ki pa v prvem krogu dražbe nista zvišala ponujene cene, tako da je bil za strateškega partnerja nazadnje izbran Gradis.

Janković nad izbiro zelo zadovoljen
Ljubljanski župan Zoran Janković je po izbiri strateškega partnerja poudaril, da je izjemno zadovoljen in vesel, da so posel dobili slovenski izvajalci, "ki so nas očitno bolj resno dojeli tudi s svojo pravo ponudbo številke".

Projekt vreden okoli 350 milijonov evrov
Zemljišče, ki ga je MOL namenil za projekt, je veliko 225.913 kvadratnih metrov, na njem pa bo zrasel večnamenski stadion ter spremljajoč objekt s pripadajočo infrastrukturo. Sam projekt je ocenjen na okoli 350 miijonov evrov.

E. S.

Gradis bo gradil stadion v Stožicah