"Brez Nove Slovenije ni prihodnosti naše Slovenije," je prepričan Jernej Vrtovec, vodja podmladka NSi-ja. Foto: BoBo

Novakova je zbrane nagovorila na današnjem kongresu Mlade Slovenije, podmladka stranke NSi, ki ga vodi Jernej Vrtovec.

Tudi on je izpostavil, da mora NSi prek Mlade Slovenije postati najprej najmočnejša sila na desnici in potem v celotnem slovenskem političnem prostoru. "Brez Nove Slovenije ni prihodnosti naše Slovenije," je prepričan Vrtovec.

NSi je konservativna stranka, stranka s trdnimi vrednotami, kar očitno privablja tudi mlade, je pojasnila Novakova. "Slovenija je prišla v krizo prav zaradi pomanjkanja in spoštovanja temeljnih vrednot, zato sem prepričana, da bodo ljudje to v prihodnosti čedalje bolj iskali in upam, da tudi na volitvah nagrajevali," je v svojem nagovoru dodala predsednica stranke, ki se je odzvala tudi na aktualno politično dogajanje.

"Želimo delovati povezovalno in državotvorno"
"Novi koaliciji želimo veliko sreče, ker želimo srečo Sloveniji," je poudarila. Zagotovila je, da bo NSi deloval kot konstruktivna opozicija. Kot je poudarila, želijo v stranki delovati povezovalno in državotvorno, zavrnili pa bodo predloge, ki ne bodo v skladu z vrednotami in programom stranke.

"Mandatarka je dobila zelo veliko podporo, kar je obetavno. Vem pa, da ne bo imela lahke naloge, saj se zdaj povezujejo stranke, ki imajo zelo različne programe, v nekaterih točkah tudi diametralno nasprotne. Posebej tukaj mislim na DL in SD," meni Novakova, ki dodaja, da bi bilo za Slovenijo najbolje dobre projekte, ki jih je odhajajoča vlada začela, izpeljati do konca, saj bi bilo to najhitreje in najbolj učinkovito.

Prepričana je, da bi novi vladi tako uspelo zmanjšati krizo v Sloveniji. "Zagotovo pa ne bo mogoče po eni strani povečevati ugodnosti za državljane in na drugi strani zmanjševati primanjkljaja. Zato mislim, da se bo tudi ta vlada kmalu srečala s kar zahtevnimi problemi," je opozorila.