Ravnateljica OŠ Brezovica Meta Trček Foto: Televizija Slovenija
Ravnateljica OŠ Brezovica Meta Trček Foto: Televizija Slovenija

Veliko kritik je bila deležna ravnateljica Osnovne šole Brezovica Meta Trček, ki je o omenjenem dogodku obvestila starše, obvestilo pa je končalo na družbenih omrežjih in v medijih.

Včeraj je bilo na izredni seji sveta zavoda šole postavljeno tudi vprašanje o njeni razrešitvi, a je svet ocenil, da z obvestilom staršem ni spodbujala sovraštva.

"Ne psihologinja ne jaz policije nisva kontaktirali. Kot je v navadi, je psihologinja v poročilu, ki mi ga je predala, dala v razmislek, ali naj obvestimo starše. Zato je bila podana odločitev, da čim prej pripravimo poročilo in obvestimo starše in učitelje z namenom, da je dogodek, kot je bil opisan s strani deklice, ne dobiva še dodatnih dogodkov, ki bi jih nekdo drug dodal, in da se seznanijo starši in zaposleni z domnevnim dogodkom," je dejala ravnateljica Trček.

Kristijan Musek Lešnik, predsednik sveta šole, je pojasnil, da so točko na dnevni red uvrstili zaradi javne pobude, ki jo je na svet naslovil Domen Savič, direktor Inštituta Državljan D, poroča Dnevnik.

Svet OŠ Brezovica ocenil, da ravnateljica ni spodbujala sovraštva