Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Sorodna novica Z mesta člana uprave RTV Slovenija zdaj odstopil tudi Andrej Trček
Sorodna novica Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić je podal odstopno izjavo

Član uprave Andrej Trček je namreč 17. junija podal odstopno izjavo iz osebnih razlogov, 21. člen Zakona o RTV Slovenija pa določa, da ga mora nato razrešiti svet zavoda. Z današnje seje se je Trček sicer opravičil, je v uvodu pojasnil predsednik sveta Goran Forbici.

Seja je imela eno samo točko dnevnega reda, pred glasovanjem pa ni razpravljal ali podal svojega komentarja nihče od svetnikov, ki so Trčka razrešili brez glasu proti.

Forbici se je po razrešitvi Trčku zahvalil za ves trud in delo, saj je mandat prevzel v "težkih časih", s tem pa se je seja končala.

Sorodna novica Kardum odstopil kot član Uprave RTV Slovenija: "Na ta način se hiša ne more rešiti"

Edini, ki od prvotne štiričlanske uprave zdaj ostaja na položaju s polnim mandatom, je delavski direktor Franci Pavšer. Kot je znano, je Zvezdan Martić maja letos odstopil s položaja predsednika uprave, že pred njim pa je odstop podal tudi član uprave Simon Kardum.

Upravo zdaj kot vršilka dolžnosti predsednika uprave vodi Natalija Gorščak. Na njen predlog je svet zavoda julija za v. d. člana uprave imenoval pravnika na RTV Slovenija Luko Rupnika. Gorščak je namreč želela, da delo zaradi odstopov ne bi zastalo. Rupnik bo ostal na tem mestu do imenovanja celotne uprave oziroma za največ pol leta.

Svet zavoda je sicer julija že objavil razpis za novega predsednika oziroma predsednico uprave, rok za prijavo se izteče 20. avgusta, je poročal Radio Slovenija.

16. izredna seja Sveta RTV Slovenija