Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Tanja Fajon je pred lokalnimi volitvami optimistična. "Ker vem, da naše ekipe na terenu zelo trdo delajo," je povedala. Dodala je, da gre na lokalnih volitvah za individualne zgodbe posameznic in posameznikov, ki v različnih krajih po Sloveniji uživajo veliko zaupanje ljudi. "Takih zgodb imamo Socialni demokrati na občinah zelo veliko, tako da verjamem, da bo rezultat teh volitev tudi za nas prijetno presenečenje," je prepričana.

Socialni demokrati v nedeljo kandidirajo s 54 kandidati za župana, eno skupno župansko kandidatko ter 162 listami za mestne in občinske svete. "Glas za Socialne demokrate je glas za boljšo prihodnost Slovenije in čas je za boljšo skupnost," meni.

Fajonova je zadovoljna s kampanjo. Meni, da so kandidati v medijih dobili dovolj prostora, da so lahko predstavili svoj program. "Za Socialne demokrate lahko rečem, da smo res vodili veliko nacionalno in lokalno kampanjo, tudi sama veliko hodim po terenu za motivacijo našim ekipam in me prijetno preseneča odzivnost," je dejala.

Fajon pozvala tudi h glasovanju na referendumih

"Vabim na trikratni za," je hkrati pozvala k udeležbi na referendumih. Namen novele zakona o vladi je po njenih besedah to, "da bomo lahko aktivno pristopali k temu, kar smo si zadali na začetku mandata vlade na področju socialne politike, stanovanj za mlade, medgeneracijske solidarnosti, podnebnih sprememb".

Podpora noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija po njenem pomeni glas za javno RTV, da se bo politika dokončno umaknila z javnega RTV servisa. Podpora noveli zakona o dolgotrajni oskrbi pa po njenem pojasnilu pomeni to, "da bomo lahko popravili napake predlagateljev in vsem zagotovili dolgotrajno varnost".

Nosilec liste SD-ja za ljubljanski mestni svet Marko Koprivc meni, da je kampanja potekala zelo korektno. Po njegovi oceni so se res pogovarjali o vsebinskih prioritetah posameznih list, je povedal na stojnici v središču Ljubljane. Ob tem pričakuje, da bo Ljubljana ostala napredna in svobodomiselna. "Verjamem, da se bo socialdemokratska ideja znotraj mestnega sveta okrepila," je še dejal.

Končuje se kampanja pred lokalnimi volitvami