Študentski domovi v Ljubljani razpisujejo skupno 7.492 ležišč - premalo. Foto: BoBo
Študentski domovi v Ljubljani razpisujejo skupno 7.492 ležišč - premalo. Foto: BoBo
Študentski dom
Študentskih postelj vsako leto primanjkuje. Foto: BoBo

Prošnjo za podaljšanje bivanja so lahko vložili kandidati, ki so v preteklem študijskem letu bivali v javnih ali zasebnih študijskih domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz doma oz. niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih.

KLJUČNE POVEZAVE:
-
Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2010/2011.
- Pogoje in izjeme za pridobitev postelje v študentskem domu oz. subvencije za bivanje pri zasebnikih opredeljuje Pravilnik o subvencioniranju bivanja študentov.
ŠTUDENTSKA NEPREMIČNINSKA BORZA
- m2 (ŠOU Ljubljana)
- kamrica (ŠOU Maribor)
- moj cimer (ŠOU Koper)


Prošnjo poslati priporočeno ali jo vložiti osebno

Prošnjo za podaljšanje bivanja so morali poslati priporočeno po pošti ali vložiti osebno pristojni pisarni za študentske domove v posameznem visokošolskem središču.

Znano je, da zaradi velikega števila študentov v zadnjih letih zmogljivosti v študentskih ali dijaških domovih primanjkuje, zato bodo tistim, ki na razpisu ne bodo uspešni, na pomoč priskočile posredovalnice sob.

Kako je z ležišči?
Študentski domovi v Ljubljani razpisujejo skupno 7.492 ležišč. V dijaških domovih v Ljubljani in Novem mestu je za študente razpisanih še 655 ležišč, v zasebnih študentskih domovih v Ljubljani in Krškem pa še 313 ležišč. Za subvencionirano bivanje študentov pri zasebnikih je na voljo 2.200 ležišč.

V Mariboru je v javnih študentskih domovih razpisanih 2.696 ležišč, v zasebnih pa 626. V dijaških domovih v Mariboru, Celju in Murski Soboti je skupno razpisanih še 460 mest za bivanje študentov. Za subvencioniranje bivanja študentov pri zasebnikih je na voljo 200 ležišč.

V Kopru javni študentski domovi razpisujejo 221 ležišč, zasebni 22, dijaški domovi v Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici pa še 370 mest. Za subvencionirano bivanje pri zasebnikih je na voljo 750 ležišč. Dijaški in študentski dom v Kranju razpisuje 280 ležišč.