Foto:
Foto:
Plinski terminali razburkali Primorsko

Okolijski minister Janez Podobnik je še dodal, da niso prejeli nobene uradne ponudbe. Izpostavil je, da bi gradnja plinskih terminalov v Tržaškem zalivu imela dokazano negativni vpliv na okolje."Ker je Koprski zaliv del Tržaškega zaliva, tudi za kakšne druge objekte v Luki Koper ali Koprskem zalivu velja enaka ugotovitev. Tukaj je naše stališče jasno in nedvoumno," je še dodal minister.

Minister je dodal, da po njegovih podatkih na nobenega od organov v ministrstvu še ni bila vložena vloga za postopek presoje vpliva na okolje plinskega terminala.

Podobnik sicer razume mnenje predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja, ki je pred časom dejal, da bi bil plinski terminal dober posel za pristanišče. Časar je za TV Slovenija povedal, da je zgodba s terminalom v Kopru prenapihnjena. Poudaril je, da je želel povedati le ekonomsko resnico, da so terminali dober posel in še dodaja, da za terminal ni niti prostora niti načrta.

Vodja poslancev SLS-a je Jakob Presečnik, ki je bil na tiskovni konferenci poleg Podobnika meni, da je bila Časarjeva izjava rahlo nesmiselna, tvegana in neodgovorna in voda na mlin italijanskim investitorjem.

O terminalih bo v sredo s kolegi iz Italije in Hrvaške govoril tudi koprski župan Boris Popovič. Na napoved gradnje dveh terminalov v Tržaškem zalivu pa so se burno odzvali v italijanski stranki Zelenih, ki je zagrozila celo z izstopom iz vlade.

Plinski terminali razburkali Primorsko