Lani je bilo na Šuštarski nedelji zelo živahno. Letos organizatorji pričakujejo 50.000 obiskovalcev. Foto: RTV SLO
Lani je bilo na Šuštarski nedelji zelo živahno. Letos organizatorji pričakujejo 50.000 obiskovalcev. Foto: RTV SLO
Šuštarska nedelja
Tudi letos je bila na Šuštarski nedelji delavnica izdelovanja delov obutve. Foto: RTV SLO

Obiskovalcem prireditev zagotavlja ugodne nakupe obutve in izdelkov domače obrti, kulinarične dobrote in zabavo. Turistično-etnografski dogodek je tudi priložnost za spoznavanje starih običajev.

Na sejmu 300 stojnic in številni dogodki
Kot je znano, je na angelsko nedeljo včasih potekal izpit za sprejem čevljarskih vajencev med pomočnike, običaj, imenovan frajšprehunga, pa se je končal s sejmom in plesom. Danes predstavo frajšprehunge izvaja dramska skupina KUD Lom.

Sejem s 300 stojnicami in zabavnimi, športnimi ter kulturnimi dogodki je svoja vrata zaprl pozno zvečer, osrednjo prireditev pa je predstavljala Pozdrav Šuštarski nedelji z nagovori organizatorjev in bogatim programom.

Organizatorji pričakujejo 50.000 obiskovalcev
Šuštarska nedelja sicer že dolgo ni več samo sejem, temveč mesto obrti, nakupov, športa, zabave, nagradnih iger, izobraževanja in veselja, zagotavljajo organizatorji - Turistično društvo Tržič, občina Tržič in podjetje Peko. Letošnja prireditev se je od dozdajšnjih razlikovala po še pestrejši kulinarični ponudbi, novi četrti "varnost v prometu" in akrobatskih skokih s štirikolesniki, dodajajo.

Med 50.000 obiskovalci je bilo tudi veliko predstavnikov političnih strank in kandidatov, ki se bodo na parlamentarnih volitvah potegovali za poslanska mesta.

C. R.