Zasebne šole opozarjajo na vprašanje sofinanciranja. Foto: BoBo
Zasebne šole opozarjajo na vprašanje sofinanciranja. Foto: BoBo

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk se je s predstavniki zasebnih zavodov na področju osnovnega in srednjega šolstva sešel v okviru dejavnosti ob začetku šolskega leta. Predstavniki zasebnih zavodov so poudarili dobro sodelovanje s Turkovim ministrstvom.

Turk se je sešel s člani Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci, s predstavniki inštituta Montessori, Waldorfske šole in študijskega centra Erudio. Predstavniki zasebnih zavodov so poleg vprašanja sofinanciranja opozorili na vprašanje participacije pri javnih razpisih, števila vpisnih mest za srednje šole in prilagoditve normativov in standardov za izvajanje izobraževanja po posebnih izobraževalnih metodah.

Turk: Javno šolstvo hrbtenica izobraževanja v Sloveniji
Z ministrstva so sporočili, da je minister Turk dejal, da sestavlja javni šolski sistem hrbtenico izobraževanja v Sloveniji in da za javne šole država skrbi z vso odgovornostjo, tako pa naj bi bilo tudi v prihodnje. Hkrati pa je Turk prepričan, da zasebne izobraževalne institucije bogatijo slovenski šolski prostor.

B. V.