Gradnja novih odsekov avtocest naj bi bila v večji meri financirana s posojili. Foto: RTV SLO
Gradnja novih odsekov avtocest naj bi bila v večji meri financirana s posojili. Foto: RTV SLO
Janez Podobnik
Po besedah Janeza Podobnika so za dokapitalizacijo stanovanjskega sklada pripravili tri milijarde tolarjev. Foto: RTV SLO

Odbor DZ-ja za promet se je seznanil s predlogom proračuna za prihodnji leti, ki predvideva manj državnih sredstev za avtoceste.

V predlogu je predvideno, da se sredstva za promet prihodnje leto zmanjšajo na 98 milijard tolarjev, leta 2007 pa bo zanj namenjenih 107,3 milijarde.

Manj denarja bo za gradnjo avtocest, več pa za obnovo državnih cest. Po besedah ministra Janeza Božiča jih je kar 52 odstotkov poškodovanih. Marko Pavliha (LDS) pa meni, da bi morali več denarja nameniti avtocestam.

Brez dopolnil na odboru za okolje
Odbor za okolje ni oblikoval dopolnil, je pa ministrstvu za okolje naložil, da preuči razpravo in jo poskuša upoštevati. Proračunska sredstva so za prihodnje leto za pet milijard tolarjev večja kot za leto 2005, in sicer na račun koriščenja sredstev iz kohezijskega sklada in višjih integralnih sredstev.

Po besedah ministra za okolje Janeza Podobnika bodo dodatna sredstva namenili javni vodnogospodarski službi, vodnemu skladu, sanaciji plazov srednjega in malega obsega ter uvedbi množičnega vrednotenja nepremičnin. Za dokapitalizacijo stanovanjskega sklada so predvidene tri milijarde tolarjev.

Odbor podprl oživitev Rimskih Toplic
Odbor za gospodarstvo je na seji v Laškem podprl prizadevanja vlade glede oživitve Zdravilišča Rimske Toplice. Odbor od vlade pričakuje tudi čimprejšnjo uresničitev tega projekta.