Pričakovan je povečan promet proti turističnim krajem. Foto: MMC RTV SLO
Pričakovan je povečan promet proti turističnim krajem. Foto: MMC RTV SLO
Prazniki so sinonim za gnečo na cesti

Popoldan je tako na primorski avtocesti pri Uncu nastal šestkilometrski zastoj. Drugod po Sloveniji so bile avtoceste normalno prevozne.

Na primorskem kraku bodo na podvozu Unec betonirali robne vence, sanirali betonsko površino pod objektom, pripravili podlago za hidroizolacijo voziščne plošče, dela bodo opravljali tudi na drugem gradbišču primorske avtoceste, na podvozu Dilce med Postojno in Razdrtim (odbijanje betona voziščne konstrukcije, izdelava opažev, sanacija betonskih površin pod objektom …), so sporočili z Darsa.

Na dolenjskem kraku je načrtovano polaganje zgornje plasti asfalta v okviru prve faze obnove, na štajerskem kraku pa izvajalec nadgrajuje električno in strojno opremo v predorih Golo Rebro in Pletovarje.

Kako se izogniti zastojem?
Dodatne zastoje lahko na relaciji Koper-Ljubljana-Maribor povzroča tudi tovorni promet, ki ima od petka dalje prepoved vožnje.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste (PIC) bodo vsem uporabnikom na njihovi spletni strani www.promet.si ali prek telefonske številke 1970 svetovali, kako se lahko izognejo prometni gneči.

K. Š.

Prazniki so sinonim za gnečo na cesti