Foto:
Foto:
Agencije za pošto in elektronske komunikacije ne vodi več Nikolaj Simič.

Simič je povedal, da ni bil razrešen iz krivdnih razlogov, pa tudi sicer mu nova vlada ni obrazložila svoje odločitve.

Po Simičevih besedah se je vlada morda tudi ob odločitvi varuha konkurence o Vegini pritožbi zoper Mobitel odločila, da hoče imeti v agenciji svojega človeka.

Za vršilca dolžnosti direktorja agencije je vlada, ki zanika politično motivirano razrešitev Simiča, za največ leto dni imenovala Tomaža Simoniča.

V vladi so povedali, da so temeljito preučili delo dosedanjega direktorja. Po njihovem mnenju tako poročilo Evropske komisije kot tudi druga relevantna mnenja, med njimi urada za varstvo konkurence, ki odražajo dosedanje delo vodstva agencije, vsebinsko utemeljujejo odločitev o razrešitvi Simiča.

Vlada vztraja pri svojem
Razrešitev pa je po Simičevem prepričanju lahko znak, da je v zvezi z odškodninskim zahtevkom družbe Western Wireless International šlo nekaj narobe.

Država po Simičevem mnenju še vedno vztraja pri tem, da ni šlo za krivdno odgovornost in bo nadaljevala boj proti odškodninskemu zahtevku družbe, ki v Sloveniji posluje pod poslovno znamko Vega.

Simič bo sicer tudi v prihodnje ostal v agenciji, saj naj bi prevzel mesto svetovalca.

Simobi zadovoljen z razrešitvijo
Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil podpira odločitev o razrešitvi Nikolaja Simiča z mesta direktorja agencije za pošto in elektronske komunikacije. V družbi menijo, da bo novi direktor agencije moral krepko zavihati rokave, da bo odpravil nakopičene posledice neustreznega in včasih verjetno celo nezakonitega ravnanja agencije.