Medicinski rehabilitacijski center je do zdaj vložil dobrih 10 milijonov tolarjev. Foto: RTV SLO
Medicinski rehabilitacijski center je do zdaj vložil dobrih 10 milijonov tolarjev. Foto: RTV SLO
Sporazum so podpisali na skupni seji obeh vlad na Brionih. Foto: RTV SLO

Do marca letos je najemnik, Medicinski rehabilitacijski center, v projekt vložil 10,3 milijona tolarjev, kar pomeni 0,26 % dogovorjenih vlaganj.

Ta vsota še ni dokumentirana, zato je ni mogoče šteti kot delno uresničitev načrta. Najemnik je komisiji predložil le del dokumentacije, ne pa tudi načrta, zato je bilo spremljanje realizacije projekta onemogočeno.

Če bo najemnik izpolnil obveznost, bo vlada pripravila anekse k pogodbam, ki bodo natančneje opredelile obveznosti in pravice pogodbenih strank, in spremenila pogodbeno zvezo in najemnega razmerja z možnostjo odkupa v razmerje dolgoročnega najema.

Vlada zavrnila Gabrov predlog
Vlada je podala negativno mnenje k predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o osnovni šoli, ki ga je vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Slavkom Gabrom. Vlada meni, da zgolj organizacijska sprememba ni zadostna rešitev za problematiko pouka v zadnji triadi devetletke, zato sama preučuje možnost konceptualne spremembe.

Trgovinski sporazum v DZ
Ministri so določili besedilo predloga zakona o ratifikaciji sporazuma med slovensko in hrvaško vlado o spremembah in dopolnitvah sporazuma med vlado Republike Slovenije in vlado Republike Hrvaške o trgovinsko-gospodarskih odnosih in sodelovanju, podpisanega 10. junija 2005 na Brionih, in ga pošilja v obravnavo in sprejetje državnemu zboru.

Dve kadrovski menjavi
Vlada je v skupščino Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja namesto Davorina Kranjca imenovala Jožeta Sečnika ter Branka Simonoviča namesto Mića Mrkaića.

Ministri so sprejeli še sklep o dodatnem vključevanju enot Slovenske vojske v mednarodne sile na Kosovu.