Vroči stol je tokrat ponudil z medsebojnim obtoževanjem. Foto: RTV SLO
Vroči stol je tokrat ponudil z medsebojnim obtoževanjem. Foto: RTV SLO
Stojan Zdolšek
Stojan Zdolšek se je odzval na besede premierja Janše, da med najbogatejšimi Slovenci ni članov SDS-a in se vprašal, kam spada ministrica za zdravje, ki je z 11,5 milijoni evrov deveta na lestvici. Foto: RTV SLO

Jože Tanko (SDS) je dejal, da je do koncentracije prišlo v določenih opcijah. Pred osamosvojitvijo smo imeli direktorje z "rdečimi knjižicami", ki so svoje "delo" nadaljevali tudi po privatizaciji.

Kdo je bil rdeči direktor?
Ekonomist Bogomir Kovač je Tankove trditve zavrnil in dejal, da ni pomembno kdo je imel "knjižico in kdo ne", ker so jo takrat imeli vsi, tudi premier, zato je prepričan, da gre za brezpredmetno zgodbo.

"Privatizacija je bila uravnotežena in je še najmanj kriva za stanje v Sloveniji", je povedal Kovač. Med leti 1999 do 2004 so imele glavno vlogo finančne inštitucije, med njimi tudi Kad in Sod in torej obve vladi. Trenutni vladi igra ni uspela, je prepričan Kovač, ki je premierjev poziv potrošnikov označil za nenavaden in presenetljiv. "To je zunaj vseh standardov političnega govora".

Ekonomist Rado Pezdir je dejal, da gre za sprenevedanje in manipuliranje, saj je jasno vidno, da Laško ne posluje čisto in kot dokaz navedel dejanja ob prevzemanju Uniona.

Mati vseh korupcij
Gostje, med njimi so bili tudi Stojan Zdolšek, namestnik predsednika nadzornega sveta Dela, Zvone Černač (SDS), Milan M. Cvikl (SD), Jože Tanko (SDS) in Jani Soršak iz Urada za varstvo konkurence so se dotaknili tudi zloglasne orožarske afere.

Stojan Zdolšek je orožarsko afero označil za "mater vseh korupcij" in dejal, da premier še vedno ni pojasnil, kakšna je bila njegova vloga. Prepričan je, da bi moral Janša, če misli resno z bojem proti korupciji, javnosti povedati, kaj je počel v trgovini z orožjem.

Jože Tanko (SDS) je dejal, da bi morali nehati govoriti o tej temi, saj komisije, niso ničesar odkrile. "Naj se ta zgodba zaključi. Če ni nič, ni nič", je dejal Tanko.