Načrti o povezovanju zavarovalnic Vzajemna in Adriatic so padli v vodo. Foto: RTV SLO
Načrti o povezovanju zavarovalnic Vzajemna in Adriatic so padli v vodo. Foto: RTV SLO
Zavarovalnica Vzajemna
Vzajemna napoveduje, da bo proti odredbi vložila vsa ustrezna pravna sredstva. Foto: RTV SLO

Kot pojasnjujejo v objavi, skupščino preklicujejo, ker tako od njih zahteva Agencija za zavarovalni nadzor. Ta je s tem 900.000 zavarovancem odvzela možnost razprave in odločanja o usodi zavarovalnice, katere lastniki so, poudarja Vzajemna v objavi.

Agencija: Ne proti povezovanju, temveč proti načinu povezovanja
Direktor Agencije za zavarovalni nadzor Mihael Perman je na te očitke odgovoril, da agencija ne nasprotuje preoblikovanju ali povezovanju zavarovalnic, temveč le načinu povezovanja. Glede na to, da Adriatic Slovenica ne želi nadaljevati procesa združevanja, se bo Vzajemna najbrž poskušala sama pretvoriti v delniško družbo, je še dejal Perman.

Skupščino preklical tudi Adriatic Slovenica
Da so nadaljnji postopki povezovanja z zdravstveno zavarovalnico Vzajemna, ki niso skladni z odločitvijo zavarovalniškega regulatorja, nemogoči, je v petek sklenila tudi uprava Adriatic Slovenica, zato je tudi ona preklicala skupščino, na kateri naj bi delničarji odločali o nadaljevanju povezovanja z Vzajemno.

Skupščina Vzajemne je bila predvidena 10. maja v Laškem, Adriatic Slovenice pa 14. maja v Kopru. Na skupščinah naj bi odločali o prenosu premoženja Vzajemne na Adriatic Slovenico, pri čemer naj bi zavarovanci zdravstvene zavarovalnice prejeli delnice koprske zavarovalnice.