Učenci in dijaki se bodo v šolske klopi vrnili 1. septembra. Foto: Thinkstock
Učenci in dijaki se bodo v šolske klopi vrnili 1. septembra. Foto: Thinkstock
Konec šolskega leta

Učitelji jim bodo zadnji šolski dan razdelili spričevala, pohvale in priznanja. Učenci devetega razreda osnovnih šol so pouk zaključili že 15. junija, dijaki zaključnih letnikov pa so spričevala prejeli 21. maja, pred spomladanskim rokom mature. Zdaj čakajo le še na to, da izvejo, kako so se odrezali na zrelostnem izpitu.

Za tiste osnovnošolce, ki v šolskem letu niso bili uspešni, pa se v ponedeljek začenja obdobje predmetnih in popravnih izpitov, ki bo trajalo do 9. julija. Še eno tako obdobje bo od 18. do 31. avgusta. Srednješolci bodo imeli popravne izpite med 1. in 17. julijem ter od 16. avgusta naprej.

Za šolarje številne organizacije po državi pripravljajo razklične počitniške aktivnosti. Zveza prijateljev mladine bo v okviru tradicionalnih letovanj na morje tudi letos peljala okoli 20.000 otrok. 1.000 jih bo z zvezo v okviru akcije Pomežik soncu letovalo brezplačno, kar je okoli 400 manj kot lani, saj se je v okviru akcije zbralo za desetino manj sredstev kot lani. Varstvo za otroke bo v večjih mestnih središčih tudi na nekaterih osnovnih šolah.

Konec šolskega leta