Kdo bo kriv za počasen potek del v pediatrični kliniki? Foto: MMC RTV SLO
Kdo bo kriv za počasen potek del v pediatrični kliniki? Foto: MMC RTV SLO
Kriminalisti na novi pediatriji

Sodišče je hišne preiskave odredilo zaradi suma storitve kaznivih dejanj ki se preganjajo po uradni dolžnosti, so sporočili s policije.

Ključni imeni za kriminaliste naj bi bili Janez Jerina, vodja tehnično-vzdrževalne službe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, in Jurij Klepec, nekdanji vodja pravne službe na ministrstvu za zdravje in predsednik strokovne komisije, ki je za elektroinštalacijska dela izbrala konzorcij na čelu s podjetjem IMP.

Kot je znano, je včeraj pediatrijo obiskala tudi ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, ki jo je počasen napredek razočaral.

Ob ogledu gradbišča je med drugim od vodje iz SCT-ja zahtevala, naj ji preda seznam vseh delavcev, Poudarila je, da bi moralo na gradbišču delati najmanj po 150 delavcev, ne pa "trije, ki belijo, in dva, ki mešata malto".

SCT: Z deli bi lahko končali do jeseni
SCT je očitke, da naj bi bili oni krivi za zamujanje, že zavrnil. Kot so sporočili, so vsa dela izvedli v rokih. Gradbena dela smo izvajali strokovno in dosledno v skladu s pogodbo in aneksi, z zahtevami investitorja in odredbami gradbenega nadzora, so sporočili. Če bo ministrstvo za zdravje opravilo svojo nalogo, pa bi bila gradnja lahko končana pozno poleti ali zgodaj jeseni, so še sporočili.

Kriminalisti na novi pediatriji