Foto:
Foto:
Afera Zbiljski gaj se bo, kot kaže, dobro razpletla.

Projekt Zbiljski gaj naj bi bil ob vremensko ugodnih razmerah dokončan do letošnjega poletja, cestna in ostala infrastruktura pa bo končana predvidoma konec pomladi oziroma v začetku poletja, je dejal predsednik uprave Gradisa inženiring Milan Pukšič.

V Gradisu inženiring so sicer v uporabo že predali štiri stanovanja v enem objektu, do konca maja pa naj bi v uporabo predali še stanovanja v devetih objektih. Gradis inženiring je z oktobra lani podpisano pogodbo za dokončanje Zbiljskega gaja v dokončanje prevzel 17 od skupno 83 objektov.

Nekaj stanovanj še brez kupca
Pukšič je dejal, da je Gradis inženiring s podpisom pogodbe za dokončanje Zbiljskega gaja prevzel dokončanje objektov, ki so že imeli končnega kupca, pa tudi nekaj objektov, ki kupca še niso imeli. Izrazil je upanje, da bo družbi v prihodnjih mesecih uspelo prodati vse razpoložljive objekte iz tega naslova.

Sicer pa bo Gradis inženiring razširil obseg zazidave, saj je v okviru obstoječega zazidalnega načrta pridobil možnost gradnje dodatnih desetih objektov. Izvedbo novogradenj, za katero je treba pridobiti še ustrezno dokumentacijo, zaradi dolgotrajnosti postopkov pridobivanja ustrezne dokumentacije načrtujejo v času od jeseni letos do poletja 2005.

Kot je poudaril Pukšič, bodo ponudbo novogradenj v Zbiljskem gaju oblikovali glede na povpraševanje na nepremičninskem trgu. Od te ponudbe je odvisna tudi donosnost oziroma pokritje projekta, kakšno ponudbo bodo oblikovali, pa se v družbi še odločajo.

Poslovanje Gradisa uspešno
Poslovanje Gradisa inženiring v letu 2003 je Pukšič ocenil kot uspešno, čeprav niso dosegli začrtanega obsega poslovanja v višini 2,7 milijarde tolarjev, temveč so lanski prihodki znašali le dve milijardi tolarjev.

Za leto 2004 načrtujejo v družbi nekaj manj kot tri milijarde tolarjev skupnih prihodkov, znotraj katerih predstavljajo lastni projekti 83-odstotni delež, skupni projekti v sistemu GIZ Gradis pa dosegajo 17-odstotni delež.