Luka Janežič bo moral vse načrte preložiti na naslednjo sezono, ko bo tudi lovil olimpijsko normo. Foto: BoBo/Borut Živulović
Luka Janežič bo moral vse načrte preložiti na naslednjo sezono, ko bo tudi lovil olimpijsko normo. Foto: BoBo/Borut Živulović

Atleti so se razveselili sprostitve ukrepov ta teden. Zdaj lahko trenirajo na stadionu, a seveda ne v skupinah.

"Za atleta je najpomembneje, da ima na voljo stadion. Vesel sem, da lahko znova treniramo na stadionu. Treniramo vsak zase, saj ne smemo v skupinah. Težke treninge je lažje delati v skupinah, a treba se je sprijazniti. Zelo pogrešam predvsem fitnes," je v pogovoru za TV Slovenija poudaril Janežič.

24-letni Janežič, najboljši slovenski atlet zadnjih let, je bil med favoriti za medalje na lanskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu, kjer je obstal na četrtem mestu.

Na 17. svetovnem prvenstvu v Dohi je oktobra izpadel v prvem krogu kvalifikacij na 400 m, dosegel je skupno 33. izid (46,84) med 43 uvrščenimi in ostal daleč od polfinala. Janežič je na SP odpotoval z dopusta v Italiji, ker ni vedel, ali bo sploh dobil povabilo za nastop, saj mu mednarodne norme lani ni uspelo doseči.

V Riu de Janeiru se je uvrstil v polfinale na 400 m
Na olimpijskih igrah pred štirimi leti v Riu de Janeiru se je uvrstil v polfinale in dosežek si je želel ponoviti ali celo izboljšati v Tokiu. Olimpijske igre v japonski prestolnici so preložene za leto dni.

"Sezona je popolnoma izgubljena, saj ni velikega tekmovanja. Olimpijskih iger letos ne bo, evropsko prvenstvo je odpovedano. Sporočili so tudi, da norme, ki bi jih odtekli za olimpijske igre v letošnji sezoni, ne bodo veljale. Vprašaš se, ali se je sploh smiselno pripravljati na sezono. To je res čuden položaj," je dodal Janežič.

Janežič: Sezona je popolnoma izgubljena, saj ni velikega tekmovanja