Alenka Bikar je takole tekla v predtekmovanju. V četrtfinale se je uvrstila po času. Foto: EPA
Alenka Bikar je takole tekla v predtekmovanju. V četrtfinale se je uvrstila po času. Foto: EPA
Boštjan Buč
Boštjan Buč je bil prepočasen na 3.000 m z zaprekami. Foto: Reuters

Alenka Bikar je v teku na 100 metrov izpadla v četrtfinalu, kjer je z 11,69 dosegla z naskokom najslabši čas. V predteku je bila stotinko hitrejša in se za las, kot predzadnja, uvrstila med 32 najboljših. Letos je Vrhničanka že tekla 11,51, kar pa prav tako ne bi zadostovalo za polfinale. Najhitrejši čas četrtfinala je postavila Francozinja Christine Arron (11,03).

"Realno nisem mogla načrtovati polfinala na 100 m, vendar pa sem upala na boljši čas. Štartala sem zelo dobro, a nadaljevanje ponovno ni bilo dobro. Preveč sem bila zakrčena," je svoj nastop ocenila Bikarjeva.

Boštjan Buč je na 3.000 metrov z zaprekami po prvem kilometru vodil, nato pa pogorel in izpadel z 8:40,81, kar je več kot 20 sekund slabše od njegovega rekorda. Med 39 uvrščenimi tekači je osvojili 36. mesto.

"V zadnjih dveh krogih sem bil povsem brez moči, česar si ne znam pojasniti. Še v soboto sem se na zadnjem treningu dobro počutil. Razočaran sem," je povedal Buč.

Svetovno prvenstvo se je končalo tudi za Tejo Melink, ki je v kvalifikacijah skoka s palico v drugem poskusu preskočila le začetno višino 400 cm. 15 cm višje postavljena letvica je bila zanjo previsoko. Njena končna uvrstitev je delitev 25. mesta med 30 tekmovalkami.

"Čeprav sem prvič nastopila na članskem SP-ju, sem razočarana. S ponovitvijo najboljših izidov bi lahko tu kaj dosegla, ostala pa sem daleč za svojimi načrti. Zelo me je motil veter, zaradi katerega je tudi večina drugih tekmovalk dosegla bistveno manj, kot je sposobna," ni bila zadovoljna novogoriška atletinja.