Osovnikarja vrhunec prvenstva čaka že ta konec tedna. Foto: Marko Kovič
Osovnikarja vrhunec prvenstva čaka že ta konec tedna. Foto: Marko Kovič

Najhitrejši Slovenec je vrhunec kariere dosegel leta 2007, ko je na svetovnem prvenstvu v Osaki postavil državni rekord 10,13 in senzacionalno tekel v finalu šprinta. Tisto poletje je slovenski borzni indeks presegel 12 tisoč točk, razvite borze so do jeseni uživale na rekordnih vrednostih. Nato se je krivulja obrnila navzdol. Osovnikar na olimpijskih igrah v Pekingu ni imel uspeha, borzni trgi pa so se ob pričakovanju hude recesije sesuvali. Letos marca so dosegli dno, to pa je bil trenutek, ko je Matic Osovnikar na evropskem dvoranskem prvenstvu v Torinu pogorel v teku na 60 metrov.

Prebudil se je skupaj z borzo
Pomlad je prinesla borzni razcvet, tudi največja gospodarstva so se začela prebujati, resda z veliko pomočjo milijardnih vladnih svežnjev. Hkrati je Osovnikar sto metrov pretekel v času 10,04. Res je, z veliko pomočjo vetra, vendar sliši se dobro.

Vse misli usmerjene v Berlin
Škofjeločan je za MMC povedal, da se za borzna dogajanja še vedno zanima: "Seveda se zanimam, saj imam vložke na borzi in spremljam. Rad bi nekaj naredil iz denarja, ki ga zaslužim z atletiko. Lani sem imel precejšen minus, kar je bila dobra življenjska izkušnja. Ampak vlagam dolgoročno ..." Zanimalo nas je še, če dnevno preveri borzno tečajnico: "Šport vzame preveč časa in pride obdobje, ko ni časa za nič drugega. Ta teden, recimo, nimam pojma, kakšni so tečaji. Pred menoj je svetovno prvenstvo, in vse je usmerjeno v to."