Zdravljica v Berlinu. Primož Kozmus je po drugi seriji prevzel vodstvo in ga držal do konca. Foto: EPA
Zdravljica v Berlinu. Primož Kozmus je po drugi seriji prevzel vodstvo in ga držal do konca. Foto: EPA
Najdaljši met Kozmusa

"Vedel sem, da odhajam na svetovno prvenstvo dobro pripravljen, kar se je izkazalo. V finalu sem pričakoval boljše rezultate. Tresel sem se do zadnje serije, saj je Pars sposoben kadar koli preseči mejo 80 metrov. Na koncu sem bil sproščen in sem se zbral za še en met za moje navijače, ki so prišli v Berlin. Skupaj bomo proslavili uspeh. Vesel sem, da sem popestril tekmo," je v intervjuju za TV Slovenija takoj po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v metu kladiva v Berlinu med drugim povedal najboljši slovenski atlet vseh časov.

Vabljeni k branju:
- Primož Kozmus je natanko leto dni po olimpijskem zlatu postal še svetovni prvak. Zdaj napoveduje še lov na svetovni rekord.
- Komentar vrhunca prvenstva: Bolt tekel 9,58.

Čestitke Primož, to je fantastično, osvojili ste novo medaljo. Kako ste videli to nenavadno tekmo?
Bilo je kar malce čudno. Pričakoval sem tekmo z meti čez 80 metrov, le jaz pa sem zmogel to mejo. Vesel sem, da sem uspel postati prvak s tako kratkim metom. Pars je v bistvu odpovedal, preostali niso bili konkurenčni.

Ste po drugi seriji že računali na zlato medaljo?
Ne, sem pa upal, da mi bom čim prej uspel še kakšen dober met. Tudi jaz sem imel precejšnje tehnične težave, drugi pa so še bolj odpovedali. Tresel sem se do zadnje serije, saj je Pars sposoben kadar koli preseči mejo 80 metrov.

Kje je razlog za tolikšno število slabih metov?
Ne vem! Očitno je bila neka nervoza v zraku. Tudi sam sem jo čutil, čeprav sem se dobro počutil in je krog na štadionu dober. Pričakoval sem daljše mete. Vsi so bili neuspešni, a zdaj sem tukaj, na prvem mestu.

Kako bi primerjali lansko zlato na olimpijskih igrah z naslovom prvaka?
Pekinško zlato je še vedno na prvem mestu! Olimpijsko zlato je vendarle eno stopnjo višje. Je pa to velik uspeh zame, upam, da tudi za vso Slovenijo in da so navijači ponosni name.

Kakšne motive še imate zdaj?
Želim si nadaljevati ta ritem. Letos je bila bolj sproščena sezona. Želim si spet daljših metov in svetovni rekord do leta 2012, kot sem napovedal.

Najdaljši met Kozmusa