Xabija Alonsa, nekdanjega nogometaša Liverpoola in zdajšnjega vezista madridskega Reala, čaka na San Siru težko delo: s soigralci mora premagati razigrani Milan. Foto: Reuters
Xabija Alonsa, nekdanjega nogometaša Liverpoola in zdajšnjega vezista madridskega Reala, čaka na San Siru težko delo: s soigralci mora premagati razigrani Milan. Foto: Reuters
Alexandre Pato
Alexandre Pato je z dvema goloma odločil prvo srečanje na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: Reuters
Didier Deschamps.
Didier Deschamps bo do konca skupinskega dela tekmovanja poskusil presenetiti favorita Real iz Madrida in AC Milan ter se uvrtiti v osmino finala. Toda najprej mora brez zvezdnika Lucha Gonzaleza premagati Zürich. Foto: Reuters
Didier Drogba.
Napadalca Chelseaja Didierja Drogbaja je na treningu v Madridu pošteno zeblo. Toda na obračunu z Atléticom bo vse prej kot hladno. Foto: Reuters
Louis van Gaal
Louis van Gaal je bil zelo nervozen na ponedeljkovem treningu. Zaveda se, da je tekma proti Bordeauxu ključna v skupini A. Foto: Reuters

V prejšnjem krogu so derbi med tema dvema kluboma dobili Italijani, ki so se po zaostanku pobrali in utišali Santiago Bernabeu (2:3). Na podoben razplet upajo tudi na torkovi tekmi, ko se bo prvič po odhodu v Madrid na San Siro vrnil Brazilec Kaka.

Sprememba v formaciji ključ do uspeha
Nogometaši Milana so letošnjo sezono začeli slabo. Potem ko so med poletjem izgubili Brazilca Kakaja, so za nezadovoljstvo svojih navijačev poskrbeli še s porazi v domačem prvenstvu in šokantnim domačim porazom proti Zürichu. Trener Leonardo je bil pod velikim pritiskom, a je nato svojo glavo rešil s spremembno v formaciji (4-3-3), s katero na zadnjih sedmih tekmah ni okusil grenkobe poraza. "Tekma proti Realu je vsekakor tekma, na katero se moraš pripraviti. Upam, da bomo v torek igrali, tako kot smo igrali na zadnjih nekaj tekmah," je pred tekmo dejal milanski trener, ki se mora še odločiti, koga bo uvrstil v napad: Marca Borriella ali Filippa Inzaghija.

Perez podprl trenerja Pellegrinija
Nogometaši "belega baleta" so bili v zadnjem času tarča posmeha, saj jih je v tekmi španskega kraljevega pokala kar s 4:0 premagal tretjeligaš Alcorcon. Posledično so španski mediji čilenskega trenerja Manuela Pellegrinija že odpisali in še vedno vneto iščejo njegovo zamenjavo. Vseeno je predsednik kluba Florentino Perez trenerja podprl. "Časopisi so polni imen trenerjev, ki bi utegnili zamenjati Pellegrinija," je dejal španski podjetnik in dodal: "Prepričani smo, da bo Manuel sezono zaključil odlično!"

Madridčani še vedno ne bodo mogli računati na usluge poškodovanega Cristiana Ronalda, v postavo za Ligo prvakov pa se po poškodbi vrača Ruud van Nistelrooy. Z morebitnim zadetkom bi se lahko v zgodovino vpisala Inzaghi in Raul. Prvi bi izenačil dosežek Andreja Ševčenka (27 golov) in bi postal najboljši klubski strelec v Ligi prvakov, drugi pa bi z doseženim zadetkom postal najboljši strelec v evropskih tekmovanjih vseh časov. Trenutni rekord s 66 goli (še) pripada legendarnemu napadalcu münchenskega Bayerna Gerdu Müllerju.

Van Gaal bolj zaupa Toniju
Bayern se bo v izjemno pomembni tekmi v skupini A srečal z Bordeauxom. Francoski prvaki so prvo tekmo doma dobili z 2:1, izključena sta bila Thomas Müller in Daniel van Buyten. Vratar Hans Jörg Butt je obranil dve enajstmetrovki, kar zna biti zelo pomembno. V primeru istega števila točk odločata medsebojni tekmi, Bavarcem bi zmaga z 1:0 že zelo pomagala.

Van Buytna bo v obrambi zamenjal Martin Demichelis, Müllerja pa verjetno Hamit Altintop. Arjen Robben ni bil v kadru za sobotni derbi v Stuttgartu (0:0), v torek pa bo zaigral v drugem polčasu. Mario Gomez proti svoji nekdanji ekipi ni blestel, zato bo v začetni postavi Luca Toni. Manjkala bosta poškodovana Franck Ribery in Ivica Olić.

November bo zelo pomemben za Bavarce
Varovanci Louisa van Gaala bodo novembra štiri tekme zapored odigrali doma. Po Bordeauxu v Ligi prvakov v München prihaja še Maccabi Haifa, v Bundesligi pa sta na sporedu dva derbija proti Schalkeju in Bayerju. Od teh izidov je zelo odvisno nadaljevanje sezone.

Bordeaux nima težav s poškodbami. Yoann Gourcuff in Wendel sta že na prvi tekmi z nevarnimi predložki iz prostih strelov vnašala nemir v obrambo Bayerna. "V München smo šli popolnoma sproščeno. Pričakujem vsaj točko, čeprav nam ne bo lahko. Bayern je potisnjen k steni in bo še veliko bolj nevaren," je povedal kapetan Alou Diarra, ki so ga v mladinski šoli Bayerna ocenili za neperspektivnega.

Chelsea z zmago že v osmino finala
Londonski Chelsea bo gostoval v Madridu, kjer se bo pomeril s tamkajšnjim Atléticom. Varovance Carla Ancelottija do uvrstitve v osmino finala loči le še majhen korak. Bolj kot zmaga pa angleško novinarsko srenjo zanima, koga bo v prvo postavo uvrstil italijanski trener. Mnogi pričakujejo, da bo Ancelotti za tekmo z Atléticom spočil nekaj ključnih igralcev, ki bodo moč varčevali za prihajajoče tekme v Premier ligi. Večina se namreč boji, da bo napravil napako Luiza Felipeja Scolarija, ki je vse tekme (tudi tekme manj uglednega angleškega ligaškega pokala) igral z najboljšo enajsterico, zaradi česar je trpela forma v domačem prvenstvu.

4. krog, torek ob 20.45:

Skupina A:
BAYERN - BORDEAUX
MACCABI HAIFA - JUVENTUS

Lestvica:
BORDEAUX 3 2 1 0 4:2 7
JUVENTUS 3 1 2 0 2:1 5
BAYERN 3 1 1 1 4:2 4
MACCABI HAIFA 3 0 0 3 0:5 0


Skupina B:
MAN UNITED - CSKA MOSKVA
BEŠIKTAŠ - WOLFSBURG

Lestvica:
MANCHESTER UNITED 3 3 0 0 4:1 9
WOLFSBURG 3 1 1 1 4:3 4
CSKA MOSKVA 3 1 0 2 3:5 3
BEŠIKTAŠ 3 0 1 2 1:3 1


Skupina C:
MILAN - REAL MADRID
MARSEILLE - ZÜRICH

Lestvica:
REAL MADRID 3 2 0 1 10:5 6
MILAN 3 2 0 1 5:4 6
ZÜRICH 3 1 0 2 3:6 3
MARSEILLE 3 1 0 2 2:5 3


Skupina D:

APOEL - PORTO
ATLETICO MADRID - CHELSEA

Lestvica:
CHELSEA 3 3 0 0 6:0 9
PORTO 3 2 0 1 4:2 6
APOEL 3 0 1 2 1:3 1
ATLETICO MADRID 3 0 1 2 0:6 1