Foto:
Foto:

Prav tako ne more dati bančne garancije klubu, če bi ta najel posojilo.
Se je pa nadzorni odbor podjetja Komunala, ki je v 100-odstotni lasti občine, odločil, da da posojilo mladinskemu društvu Mura 05. Kolikor mi je poznano, je zahteval tudi določena zagotovila za vračilo sredstev. V teh dneh bodo še drugi sestanki na temo prihodnosti ND-ja Mura 05 in mladinskega društva Mura 05. Prav mlade selekcije in množica mladih nogometašev so bile tudi eden izmed razlogov, da smo se odločili, da na neki način začasno pomagamo klubu.

Prav tako je v klubu treba okrepiti upravo in postaviti trdne temelje, ker je zdajšnje vodstvo z nekaj nespametnimi potezami - tudi z nespoštovanjem že sklenjenih pogodb med klubom in občino - precej načelo ugled kluba, predvsem pa ogrozilo perspektivo mladih nogometašev v mladinskem klubu.

Za razsvetljavo na stadionu imamo v letošnjem proračunu predvidena sredstva. Govorice, da smo se odpovedali žarometom in ta denar dali klubu za poplačilo dolgov, pa ne držijo. To se niti kar tako ne more, ker predpisi tega ne dovoljujejo (brez razpisa). Žarometi so investicija na občinski nepremičnini, torej gre za vložek v povečanje občinske športne infrastrukture, in ne klubske.

Murskosoboški župan Anton Štihec je za MMC pojasnil, da tamkajšnja mestna občina ni prispevala sredstev za poplačilo dolgov igralcem in drugim upnikom, ki jim je Nogometni klub Mura 05 prejšnji teden nakazal približno 250 tisoč evrov in se na ta način v zadnjem trenutku dokopal do licence za nastopanje v prvi ligi in evropskih pokalih za naslednjo sezono. Se je pa Štihec osebno angažiral pri sklicu sestanka vseh političnih strank in list v mestnem svetu s predsednikom kluba Miroslavom Topićem ter tudi s predstavniki podjetij in samostojnimi podjetniki v Pomurju. Topić se je pri Štihcu oglasil 21. maja, dan po osvojenem tretjem mestu v DP-ju, s prošnjo, naj občina pomaga. Štihec je še namignil, da ima Mura trenutno možnost prodaje igralcev za približno 800.000 evrov.