Foto:
Foto:

Če si poklicni košarkar, si deset mesecev vsak dan na igrišču. Garaš, se spoprijemaš s pritiski, s poškodbami. Za to si sicer razmeroma dobro plačan, a po taki sezoni je žoga zadnja stvar, ki si jo želiš videti. Igramo za izid, kakršnega si želijo tudi druge reprezentance. Nazadnje je večina razočarana. Tudi mi smo bili velikokrat, velikokrat so nas tudi popljuvali, pa se še vedno vračamo in še vedno predstavljamo tudi tiste ljudi, ki pljuvajo po nas.

Ni se lahko odločiti za sodelovanje v reprezentanci in osebno nisem nikomur nikoli zameril, če si je vzel kakšno poletje prosto. Preprosto pride trenutek v karieri, ko potrebuješ počitek. Pa sploh ne gre za počitek v smislu ležanja na plaži. Tega je največ kak teden ali dva. Preostali čas je treba nameniti individualnim pripravam na naslednjo sezono. Tudi z igranjem v največjih svetovnih klubih lahko predstavljaš slovensko košarko.

Slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar na vprašanje, ali bi morali biti navijači bolj razumevajoči do igralcev, ki zavrnejo igranje za reprezentanco. Vir: Mladina.