Foto:
Foto:

AEK je zelo velik klub in naša obveza je, da damo vse od sebe za zmago. Edini način, da nam to uspe, je, da je klub nad nami. Ko sem prišel v ekipo, sem vedel, kam sem prišel. AEK je nad nami vsemi in držim se te miselnosti. Igralci, ki mislijo le nase in ne vedo, kam so prišli, so v nasprotju z mojim prepričanjem.

To sem že pokazal in bom pokazal vsakič, ko se bo posameznik postavil nad ekipo in ji bo poskušal škodovati. Vsak igralec, ki mu je vseeno, če izgubi za 30 točk, in je - namesto da bi prikril sramoto - nespoštljiv ter provokativen do ekipe, bo imel z mano težave. Vsak igralec, ki misli, da je prišel v AEK na počitnice in le zaslužit denar, je v zmoti. Ne bom se držal nazaj, da si ne bi pokvaril ugleda, ampak bom zagotovil, da vsak, ki pride sem, razume, da je AEK nad nami.

Radi bi se opravičil navijačem in ljudem, povezanim s košarko, ker sem zamahnil z roko. Seveda vem, da moram biti zgled za vse in predstavljati klub na najboljši mogoči način, tudi če sem izzvan. Prvi korak k uspehu je mentaliteta. Ustvariti temelje za pravo mentaliteto je dolgotrajen in težak proces, vendar nam bo uspelo in naredili bomo navijače ponosne, ko bodo videli igralce, kako se borijo za vsako žogo. Samo da popeljemo klub tja, kamor sodi.

Trener AEK-a Jure Zdovc je za klubsko spletno stran spregovoril o incidentu s Taureanom Greenom v polfinalu grškega prvenstva, kjer Olympiacos sicer vodi z 2:0. Zdovc se je za potezo opravičil. Vir: aekbc.gr