Foto:
Foto:
"Kot smo živeli zadnje dni, si nismo zaslužili zmage"

Opozoriti moram na našo ekipo, na pripravljenost na tekme v slovenski ligi.

Naša slačilnica slovenske lige ne živi, kar žalosti, saj vsi v klubu 24 ur na dan delamo, živimo, da bi bili boljši. Vsi smo zdaj nervozni, s pogledom na sodnika. Drži, da njegove odločitve niso bile takšne, kot bi si želeli, ampak če si pogledamo celotno zgodbo, smo si krivi sami. To moram izpostaviti, če fantje ne bodo živeli za to, kar delajo, vsaj v slovenski ligi, bomo imeli velike težave. Razumljivi so preskoki z enega stadiona na drugega, na evropsko tekmovanje, niso pa druge zadeve. Če ne poskrbiš za dobro pripravo, potem se zgodi to, kar se nam dogaja.

Priprava na tekmo je zame temelj vsake zgodbe, vsakega posameznega profesionalca. Klub ne more narediti več, kot že dela. Da gredo igralci na počitek, da skrbimo za nadzorovano prehrano. Ampak če se sam ne pripraviš na tekmo, potem ne gre. Nekatere stvari bom zadržal zase. Je pa dejstvo, da je naš trud zaman, če so igralci miselno nepripravljeni. Igralci so glavni protagonisti. Če ti pri sebi vse narediš, pa ima sodnik slabši dan, potem je vse v redu. Ampak zdaj bi bilo nepošteno kazati s prstom na sodnika.

Težava je v preklapljanju, se strinjam. Ampak … V te igralce verjamem, tukaj sem se pojavil dobronamerno, ne zato, da bi zdaj sekali glave. Moral sem javno povedati te stvari. Naj bo to ukrep, ki upam, da se bo igralcev vsaj malce dotaknil.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je po porazu vijoličastih proti Celju (1:2) spregovoril o tekmi. Ni želel zvaliti krivde na sodnika, ki je sicer bil deležen številnih kritik. Zahovič je govoril o pripravljenosti slovenskih prvakov v državnem prvenstvu, kjer imajo udeleženci Lige prvakov letos precej težav. Vir: uradna stran NK Maribor.

"Kot smo živeli zadnje dni, si nismo zaslužili zmage"