Košarkar, nogometaš in hokejist so združili moči v dobrodelnem skladu Uresničimo sanje, ki zbira denar za dober namen. Želijo pomagati otrokom iz socialno šibkejših družin, da bi se lahko ukvarjali s športom, ki jih veseli in za katerega pokažejo nadarjenost.

V času pandemije novega koronavirusa pa gre prvi nakup za pomoč slovenskemu zdravstvu, so sporočili. Maske so naročene, plačane in že potujejo v Slovenijo. "Vsi si želimo, da prispejo v najkrajšem možnem času in brez zapletov," so sporočili iz fundacije.

"Pozdravljena, Slovenija! Čeprav me ni tam z vami, mislim na vas. Po nekaj dnevih zbiranja denarja smo se odločili za prvi nakup, s katerim bomo pomagali slovenskemu zdravstvu. Kupili smo najbolj iskane in cenjene maske z najvišjo stopnjo zaščite FFP3. Rad bi se zahvalil vsakemu posamezniku, ki se je odločil pomagati, in seveda: ostanite doma," je iz Dallasa sporočil Dončić.

Zbiranje sredstev še ni končano. Vse donacije, ki bodo prispele na račun fundacije Uresničimo sanje do 30. aprila, bodo namenjene izključno slovenskemu zdravstvu, so še zapisali.

Dončić, Bijol in Kristan že poslali maske