Anja Osterman je na velikih tekmovanjih osvojila osem medalj, prvih pet v dvojcu s Špelo Ponomarenko Janić, zadnje tri pa letos v enojcu. Foto: Kajakaška zveza Slovenije
Anja Osterman je na velikih tekmovanjih osvojila osem medalj, prvih pet v dvojcu s Špelo Ponomarenko Janić, zadnje tri pa letos v enojcu. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Nikakršnega dvoma pa ni bilo, katera tekmovalka je bila najboljša. Poljakinja Anna Pulawska je namreč vodila od starta do cilja, na koncu pa je imela pred srebrno Madžarko Eszter Rendessy kar 1,1 sekunde prednosti.

Arhiv Športnega SOS-a

Slovenka Anja Osterman je veslala zelo dobro, večji del proge je bila na tretjem mestu, tik pred ciljem pa jo je ujela Danka Emma Jorgensen. Prvi izidi so kazali, da je bila Jorgensen od Osterman hitrejša za tri tisočinke, le nekaj minut pozneje pa je vnovični ogled zaključka pokazal, da sta si medaljo zagotovili obe!

Odločitev za samostojno pot je bila pravilna
V soboto je bila Slovenka kljub srebru na 200 metrov nekoliko razočarana, saj si je želela zmage, tokrat pa je bila popolnoma nasmejana. "Bilo je kar stresno. S trenerjem sva imela načrt, da grem od začetka na polno. A na startu sem videla, da se je veter obrnil, zato sem spremenila načrt in šla prvih 400 metrov bolj zbrano, cilj pa je bil, da grem zadnjih sto metrov povsem na polno. Na cilju je bilo nato stresno, najprej sem bila zadovoljna, nato razočarana. Nato so mi rekli, da imam minuto časa, da se preoblečem. Res sem zadovoljna, da so se na koncu odločili, da razdelijo tretje mesto. To je dobra popotnica za naprej. Prava je bila odločitev, da grem samostojno pot naprej. Veselim se nove sezone," je povedala za TV Slovenija.

Zakrajšek šesti na 5000 metrov
Jošt Zakrajšek je za konec evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Münchnu osvojil šesto mesto na 5000 metrov.

Zakrajšek, ki je na EP tekmoval tudi na 1000 metrov in se prebil do finala B, je za tretjim mestom, ki ga je zasedel Poljak Rafal Rosolski, s časom 20:54,722 minute zaostal skoraj natančno deset sekund.

Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta, ki je s izidom 20:14,447 minute za dobre tri sekunde ugnal Španca Walterja Bouzana.

Anja Osterman po fotofinišu do brona za tri tisočinke