Lastnik Aston Martina Lawrence Stroll (desno) je na novinarski konferenci predstavil Adriana Neweyja. Foto: Reuters
Lastnik Aston Martina Lawrence Stroll (desno) je na novinarski konferenci predstavil Adriana Neweyja. Foto: Reuters

Britancem se bo pridružil marca naslednje leto kot upravljalni tehnični direktor, je ekipa sporočila na sedežu v Silverstonu. Ob tem bo 65-letnik tudi delničar moštva.

Aston Martin ni razkril dolžine pogodbe. BBC poroča, da naj bi pogodbo podpisal za pet let, vsako leto pa naj bi mu prinesla 35 milijonov evrov skupaj z dodatki in bonusi. Z izjemo Maxa Verstappna, Lewisa Hamiltona in Landa Norrisa naj bi Newey tako zaslužil več kot vsi preostali dirkači.

Newey je povedal, da je navdušen nad s strastjo in predanostjo lastnika ekipe Lawrencea Strolla. Kanadski milijarder je vložil ogromna sredstva v novo tovarno in zagotovil pogodbo s Hondo od leta 2026 naprej. Japonci so partnerji Red Bulla od leta 2019.

Dirkalniki, ki jih je oblikoval Newey, so do zdaj osvojili 25 naslovov svetovnega prvaka, to velja za Williams, McLaren in Red Bull. Njegov lanski Red Bull je bil najbolj prevladujoč dirkalnik v zgodovini tega športa, saj je zmagal na 21 od 22 dirk.

Newey je že junija napovedal, da bo zapustil Red Bull in se podal v lov za novimi izzivi. Zanimanje zanj je bilo ogromno, želela sta ga tudi Ferrari in McLaren.

Za Aston Martin trenutno vozita dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso in Strollov sin Lance.