Lewis Hamilton (v sredini) je bil znova hitrejši od Fernanda Alonsa in Felipeja Masse. Foto: EPA
Lewis Hamilton (v sredini) je bil znova hitrejši od Fernanda Alonsa in Felipeja Masse. Foto: EPA
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel je že na prvih kvalifikacijah potrdil svoj velik talent. Foto: EPA

Britanec, ki je prejšnji teden slavil v Montrealu, je bil hitrejši od moštvenega kolega Fernanda Alonsa. To je drugi najboljši štartni položaj Hamiltona, ki bo na nedeljski dirki skušal še povečati prednost 8 točk pred Alonsom v točkovanju za svetovno prvenstvo. Že na tretji dirki sta v prvi štartni vrsti oba McLarna.

Po pravici povedano sem kar malce presenečen. Zadnja dva kroga sta mi zares uspela. Zdaj sem še bolj srečen, kot prejšnji teden po zmagi na kvalifikacijah v Montrealu," je povedal Hamilton.

"V obeh dneh sem bil zelo hiter. Dobil sem vse tri proste treninge, tudi v prvih dveh delih kvalifikacij sem bil najhitrejši, le na najpomembnejšem tretjem delu me je prehitel Lewis. Pred dirko sem samozavesten in mislilm, da lahko zmagam," je razlagal Alonso.

Vettel sijajno nadomestil Kubico
Tretje mesto je zasedel Felipe Massa, četrto pa še drugi voznik Ferrarija Kimi Räikönnen. Odlično se je odrezal nemški najstnik Sebastian Vettel, ki je pri BMW Sauberju nadomestil Roberta Kubico. Na svoji prvi dirki v karieri bo štartal s 7. mesta. Poljak, ki je v Montrealu doživel spektakularno nesrečo, ni prestal zdravniškega pregleda.

Izidi kvalifikacij/štartna mesta:
1. L. HAMILTON McLaren 1:12,331 2. F. ALONSO McLaren +0,169 3. F. MASSA Ferrari 0,372 4. K. RÄIKKÖNEN Ferrari 0,508 5. N. HEIDFELD BMW Sauber 0,516 6. H. KOVALAINEN Renault 0,977
7. S. VETTEL BMW Sauber 1,182
8. J. TRULLI Toyota 1,458
9. M. WEBBER Red Bull 1,540
10. G. FISICHELLA Renault 1,622