Foto:
Foto:
Spomenik Ayrtona Senne blizu usodnega zavoja Tamburello je te dni romarski kraj za veliko navijačev.
V Fioranu si je Michael Scumacher vzel čas za svetovnega prvaka v motociklizmu v razredu MotoGP Valentina Rossija, ki je preizkusil njegovega ferrarija F2004.
Za Rubensa Barrichella bi bila zmaga v Imoli zelo čustvena.
Juan Pablo Montoya je v Imolo prispel v spremstvu svoje žene Connie.

Prav 1. maja leta 1994, ko je ugasnilo življenje Brazilca, je Michael Schumacher edinkrat pred to sezono dobil uvodne tri dirke svetovno prvenstvo. Lani je na Veliki nagradi San Marina zmagal le nekaj ur po smrti svoje matere, letos pa naskakuje peto zmago v zadnjih šestih letih.

Njegovo prevlado na dirkališču Enza in Dina Ferrarija je leta 2001 s prvo zmago v karieri prekinil le brat Ralf, ki pravi, da Williamsu proga ustreza, čeprav na čudež ne računa. Za angleško moštvo in večino ostalih so spodbudne tudi vesti o izboljšanih Michelinovih gumah, ki na začetku leta niso bile konkurenčne Bridgestonovim.

Svojo priložnost bo iskal Rubens Barrichello, Sennov rojak in prijatelj, Renault pa cilja visoko z novim motorjem in aerodinamiko. BAR upa na nadaljevanje uspešne serije Jensona Buttona, ki je bil v Maleziji in Bahrajnu tretji. Posebno poglavje je Kimi Räikkönen, katerega osnovna želja po treh nedokončanih dirkah mora biti prihod v cilj med dobitniki točk.

Ferrarijev dvojec hoče nadaljevati niz
Starejši Schumacher se želi od dirkališča, ki ga Bernie Ecclestone prihodnje leto ne načrtuje več v svojem koledarju, posloviti na najboljši način. S četrto zaporedno zmago bi bil le korak oddaljen od izenačitve rekorda Nigela Mansella iz leta 1992, ko je Britanec sijajno štartal v sezono s petimi zmagami, vse pa je dosegel s "pole positiona".

"V Imoli smo se vedno izkazali in upam, da bomo tudi tokrat upravičili vlogo favorita," pravi Nemec, ki je v sredo v Fioranu z navdušenjem spremljal motociklističnega mojstra Valentina Rossija pri preizkusu ferrarija F2004. Zvečer je v Forliju z moštvom "Nazionale piloti" odigral še dobrodelno nogometno tekmo proti ekipi, sestavljeni iz okostja brazilske reprezentance, ki je leta 1994 v ZDA osvojila naslov svetovnih prvakov, lovoriko pa posvetila prav Senni. Izid je bil 5:5.

Schumijev moštveni kolega Barrichello se zaveda, da bo morebitna zmaga zanj zelo čustvena. "Težko že čakam dirko, čeprav je pred nami konec tedna, ko se bo povsod govorilo o Ayrtonu. Samo upam lahko, da bodo ljudje proslavljali njegovo življenje. V Imoli je umrl, a mi se moramo spomniti njegovih dosežkov. Prihajam dobro razpoložen," meni Brazilec, poleg Schumacherja in Olivierja Panisa edini v karavani dirkačev, ki je v "San Marinu" vozil že ob tragičnih dogodkih pred desetimi leti.

SPORED:                                
Petek:                                 
PROSTI TRENING 1              ob 11.00 
PROSTI TRENING 2                 14.00 
                                       
Sobota:                                
PROSTI TRENING 3                  9.00 
PROSTI TRENING 4                 10.15 
                                       
1. KVALIFIKACIJSKI TRENING       13.00 
2. KVALIFIKACIJSKI TRENING       14.00 
                                       
Nedelja:                               
DIRKA ZA VN SAN MARINA           14.00
 
STATISTIKA:

Dolžina kroga: 4.933 m Dolžina dirke: 62 krogov/305,609 km Pole position 2003: M. SCHUMACHER Ferrari 1:22,327 Končni vrstni red 2003: 1. M. SCHUMACHER Ferrari 2. K. RÄIKKÖNEN McLaren 3. R. BARRICHELLO Ferrari ZADNJIH PET ZMAGOVALCEV: 2003 M. SCHUMACHER Ferrari 2002 M. SCHUMACHER Ferrari 2001 R. SCHUMACHER Williams 2000 M. SCHUMACHER Ferrari 1999 M. SCHUMACHER Ferrari


VRSTNI RED PO 3. DIRKI (OD 18): Vozniki: 1. M. SCHUMACHER Ferrari 30 točk 2. R. BARRICHELLO Ferrari 21 3. J. BUTTON BAR 15 4. J.-P. MONTOYA Williams 12 5. J. TRULLI Renault 11 . F. ALONSO Renault 11 7. R. SCHUMACHER Williams 7 8. D. COULTHARD McLaren 4 . T. SATO BAR 4 10. F. MASSA Sauber 1 . M. WEBBER Jaguar 1 Konstruktorji: 1. FERRARI 51 2. RENAULT 22 3. WILLIAMS 19 . BAR 19 5. MCLAREN 4