Lewis Hamilton je iz internega dvoboja z Alonsom za zdaj izšel kot zmagovalec. Foto: EPA
Lewis Hamilton je iz internega dvoboja z Alonsom za zdaj izšel kot zmagovalec. Foto: EPA
Fernando Alonso
Fernando Alonso v McLarnu postaja vse bolj nezadovoljen in najbrž že razmišlja o zamenjavi moštva. A eden od problemov je njegova dolgoletna in donosna pogodba ... Foto: EPA

22-letni vodilni dirkač v skupnem seštevku je po zmagi v Budimpešti dejal, da s Špancem nista spregovorila vse od sinočnje odločitve prirediteljev dirke. Ti so svetovnega prvaka po osvojenem "polu" zaradi zadrževanja moštvenega kolega kaznovali z odvzemom petih mest.

Dennis: Noben od dirkačev ni povsem nedolžen!
"Očitno od včeraj noče govoriti z mano, tako da ne vem, ali ima kakšen problem," je povedal zmagovalec Hungaroringa. "Mislim, da nobeden izmed dirkačev ni povsem nedolžen," je bil komentar vodje britansko-nemške ekipe Rona Dennisa, ki je imel takoj po kvalifikacijah po radijski zvezi jezen pogovor z britanskim rojakom.

Ta namreč ni upošteval navodil svojega moštva, da naj spusti Alonsa predse že prej v zadnjem delu kvalifikacij, zaradi česar ga je Španec zanalašč zadržal.

Z Dennisom začela znova
"Ron razumljivo včeraj ni bil najbolj srečen. Samo profesionalna sva morala biti, se usesti, pogovoriti. Povedal sem mu svoje poglede. Spoštoval jih je in rekel: 'OK, spoštujem to, ker je to del tvoje osebnosti!', pogovorila sva se in od danes začela znova," je bil izrčpen Hamilton, ki je na dirkališče pred dirko prišel precej zaskrbljen.

C. R.