Lewis Hamilton je lahko zadovoljen: na dirki mu bo hrbet čuval tudi Heikki Kovalainen. Foto: EPA
Lewis Hamilton je lahko zadovoljen: na dirki mu bo hrbet čuval tudi Heikki Kovalainen. Foto: EPA
Kimi Räikkönen in Felipe Massa
Kaj lahko iztržita Kimi Räikkönen in Felipe Massa? Foto: EPA

Britanec si je tri dirke pred koncem sezone v formuli ena privozil morda odločilni "pole position". Za skoraj dve desetinki sekunde in pol je ugnal Kimija Räikkönena, pred Masso pa sta se uvrstila še Hamiltonov moštveni kolega pri McLarnu Heikki Kovalainen in zmagovalec zadnje dirke v Singapurju Fernando Alonso.


Boj za naslov svetovnega prvaka (Hamilton ima sedem točk prednosti pred Masso) bi lahko še zanimivejši naredil dež. Lani je v dežju slavil prav britanski čudežni deček, ki je tudi takrat dirko začel pred vsemi tekmeci. Danes je deževalo le med prostim treningom, ki ga je dobil Robert Kubica. Na kvalifikacijah je Poljak zasedel šesto mesto.

"Naslov je očitno na dosegu roke. Imamo zelo lepo izhodišče, zdaj moram le končati dirko," je povedal Hamilton, ki bo šestič letos štartal iz najboljšega položaja. Räikkönen, ki za Britancem zaostaja 27 točk, bo iz prve vrste začel prvič po juniju.
 
Kvalifikacije/štartna mesta:
1. L. HAMILTON McLaren 1:18,404 2. K. RÄIKKÖNEN Ferrari +0,240 3. H. KOVALAINEN McLaren 0,417 4. F. ALONSO Renault 0,448 5. F. MASSA Ferrari 0,470 6. R. KUBICA BMW 0,575 7. J. TRULLI Toyota 0,622 8. T. GLOCK Toyota 0,714 9. S. VETTEL Toro Rosso 1,234 10. S. BOURDAIS Toro Rosso 1,763 Dirka bo v nedeljo ob 6.30.


M. R.