Max Mosley in vodja Renaulta Flavio Briatore. Le kaj si Italijan zdaj misli o Angležu? Foto: EPA
Max Mosley in vodja Renaulta Flavio Briatore. Le kaj si Italijan zdaj misli o Angležu? Foto: EPA

"Prejel sem veliko pisem in sporočil, kjer so mi ljudje izrazili svojo podporo, zato ne nameravam odstopiti z mesta predsednika FIE. Moje zasebno življenje ni povezano s poklicnim in zato ne vem, zakaj ne bi naprej opravljal svojega dela," je ob tem dejal glavni akter orgije, ki jo je britanski tabloid prejel na videoposnetku.

Na njem se je Mosley v nacistični uniformi podal v avanturo s petimi najetimi dekleti na klic. V videoposnetku ne manjka sadomazohističnih in drugih spolnih igric.

Mosley: Moram popraviti škodo
Mosley je napovedal tudi naslednje ukrepe: "Zdaj bom namenil nekaj časa tistim, ki so odgovorni za to, da je posnetek prišel v javnost, predvsem pa moram popraviti škodo, ki je bila storjena moji družini. Družina je nedolžna žrtev tega namernega in premišljenega osebnega napada."

67-letni Mosley je predsednik FIE od leta 1993, zanimivo pa je, da njegova funkcija ni plačana. Britanec prihajajoči konec tedna najbrž ne bo odpotoval v Bahrajn, kjer bo tretja letošnja dirka formule ena. Tako so mu svetovali številni, med drugim tudi vodja formule ena Bernie Ecclestone, ki je dejal, da bahrajnski kraljevski družini njegova navzočnost ne bi bila všeč.

R. K./A. V.