Foto:
Foto:
Voznika Ferrarija imata v Suzuki številne navijače.

To je domača dirka za moštvo Bar Honda, ki se z Renaultom bori za drugo mesto v seštevku konstruktorjev. Svoj 100. nastop v SP-ju bi Bar rad proslavil s prvo zmago. Optimizem ni brez pokritja, saj je Jenson Button na Kitajskem osvojil drugo mesto. Takuma Sato, ki pozna vsako grbinico domačega dirkališča, je v Šanghaju iz zadnje šartne vrste prišel do šestega mesta.

Šesti je bil Sato tudi na lanski dirki v Suzuki, ko je nastopil kot zamenjava za Jacquesa Villeneuva ima letos višje cilje."To bo zame velik dan. V borbi za drugo mesto si ne smemo privoščiti napak. Dirko želim končati na zmagovalnih stopničkah," je bil na novinarski konferenci odločen Sato.

"Vemo, da smo lahko zelo hitri tukaj. Lani smo bili četrti in šesti, letos pa pričakujemo veliko več," je visoke cilje potrdil tudi Button.

Rubens Barrichello bo skušal nadaljevati zmagovalni niz, Michael Schumacher pa bo popravljal slab vtis iz Kitajske, kjer je dosegel najslabšo uvrstitev (12.) v karieri. Michael je sicer v Suzuki slavil že petkrat.

Jarno Trulli (Toyota) bo po odhodu iz Renaulta prvič nastopil za novega delodajalca, zadnjo dirko v Suzuki pa bo vozil njegov novi moštveni sovoznik Oliver Panis, ki se po letošnji sezoni poslavlja od tekmovanja.