Heikki Kovalainen je še eden izmed falange izvrstnih finskih dirkačev. Foto: EPA
Heikki Kovalainen je še eden izmed falange izvrstnih finskih dirkačev. Foto: EPA

S tem so pri Renaultu utišali vse govorice, da se bo trenutno vodilnemu moštvu v formuli ena pridružil Kimmi Räikkönen, ki naj bi bil tako verjetno že v nedeljo predstavljen kot voznik Ferrarija od naslednje sezone naprej.

Briatore kljub špekulacijam podaljšal
Pogodbo za naslednji dve leti je kljub špekulacijam, da se umika iz formule ena, podpisal šef Renaulta Flavio Briatore. 56-letnik, glavni pri Francozih že od leta 2000, je potrdil, da ostajajo tudi vodja inženirjev Pat Symonds ter tehnična direktorja Bob Bell in Rob White.

"Sprejeli smo zavestno odločitev, da gradimo moštvo za prihodnost, ne da bi kratkoročno ogrozili stabilnost ekipe. Giancarlo je že dokazan v formuli ena, Heikki pa je že popolnoma vključen v moštvo. Sodeč po letošnjih testiranjih, od njega veliko pričakujemo," je glede 24-letnika, zdaj testnega voznika, optimističen Briatore.

Po tej sezoni ekipo zapušča Fernando Alonso, ki odhaja v McLaren. Testna voznika Renaulta za naslednjo sezono bosta Brazilca Ricardo Zonta in Nelson Piquet mlajši, sin nekdanjega trikratnega svetovnega prvaka.