Lewis Hamilton je tako kot Fernando Alonso in Kimi Räiikönen letos zmagal trikrat. Felipe Massa ima dve zmagi. Foto: EPA
Lewis Hamilton je tako kot Fernando Alonso in Kimi Räiikönen letos zmagal trikrat. Felipe Massa ima dve zmagi. Foto: EPA
Prizor z VN Turčije 2006
Takole se je lani zmage veselil Felipe Massa. Foto: EPA

Zadnja dirka je dokončno ohladila odnose med obema voznikoma McLarna. in čeprav oba trdita, da je "delovno razmerje profesionalno", bodo rokavice v Carigradu odvržene. Do konca sezone je 6 dirk, Španec pa za Britancem zaostaja 7 točk.

Oba McLarnovca napovedujeta zmago
"Z dosedanjim izkupičkom sem zadovoljen, v Carigradu pa ga mislim še izdatno popraviti. Na prejšnjih dveh dirkah tukaj sem bil drugi. Tokrat grem na stopničko višje," je odločen Alonso. Nič drugače ni s Hamiltonom, ki je lani v Turčiji seriji GP2 osvojil drugo mesto, potem ko je moral štartati z zadnjega mesta. "Fantastičen občutek. Počutil sem se kot zmagovalec. Moj cilj v nedeljo je prvo mesto. Tako kot celotno moštvo sem izjemno motiviran," pravi mladi zvezdnik.

V Ferrariju predaje ni
Kljub 20 oziroma 21 točkam zaostanka se Kimi Räikkönen in Felipe Massa ne predajata, vendar se zavedata, da v Turčiji šteje le prvo ali drugo mesto. Lanski zmagovalec Massa je optimist: "S Carigradom se začne serija hitrih prog. To nam še posebej ustreza. Do konca so samo dirke, ki so mi še posebej všeč. Lanska zmaga je dodatna spodbuda."


VN TURČIJE, Carigrad, spored Petek:
1. PROSTI TRENING 9.00 2. PROSTI TRENING 13.00 Sobota: 3. PROSTI TRENING 10.00 KVALIFIKACIJE 13.00 Nedelja: DIRKA ZA VN TURČIJE 14.00 Dolžina kroga: 5,338 km Dolžina dirke: 58 krogov/309,396 km Rekord kroga: 1:24,770 J.-P. Montoya, McLaren, 2005 Razplet dirke 2006: 1. F. MASSA Ferrari 2. F. ALONSO Renault 3. M. SCHUMACHER Ferrari Dosedanji zmagovalci: 2006 F. MASSA Ferrari 2005 K. RÄIKKÖNEN McLaren R. K.