Z zmago v Singapurju bi Massa prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Foto: Reuters
Z zmago v Singapurju bi Massa prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Foto: Reuters
Na ulicah Singapurja bo po Monte Carlu in Valenciji potekala že tretja ulična dirka v letošnjem prvenstvu. Foto: Reuters

Na ulični stezi, kjer bo 800. dirka svetovnega prvenstva formule 1 potekala v nočnem času pod žarometi, si je Brazilec več kot prepričljivo zagotovil najboljši izhodiščni položaj - peti v letošnji sezoni - za zmago, saj naj bi bilo na 5,067-kilometrski stezi prehitevanje tako rekoč nemogoče. "Dirkalnik je bil preprosto popoln, potem pa mi je uspel še popoln krog," je bil razumljivo zadovoljen 27-letnik. "Prvi hitri krog mi ni uspel, žal nisem imel dovolj goriva še za enega, zato sem moral v boks. Ko sem se vrnil na stezo, sem imel pred seboj veliko prometa," se je moral z drugim mestom zadovoljiti vodilni v skupnem seštevku Hamilton.

V drugo štartno vrsto sta se uvrstila svetovni prvak Kimi Räikkönen (Ferrari), ki je imel v prvem delu kvalifikacij nekaj težav, in Poljak Robert Kubica (BMW), drugi McLarnov voznik Heikki Kovalainen pa na peto mesto. Zmagovalec zadnje dirke v Monzi, Nemec Sebastian Vettel, je znova navdušil. S sedmim mestom je bil 21-letni najmlajši zmagovalec v zgodovini najbolj elitnega motošporta kar za deset mest boljši od moštvenega kolega Sebastiena Bourdaisa.

Veliko smole je imel Španec Fernando Alonso, ki je bil na drugem in tretjem prostem treningu najhitrejši, v drugem delu kvalifikacij pa ga je na cedilu pustil njegov renault.


VN SINGAPURJA                          
Kvalifikacije/štartna mesta:           
 1. F. MASSA      Ferrari      1:44,801
 2. L. HAMILTON   McLaren        +0,664
 3. K. RÄIKKÖNEN  Ferrari         0,816
 4. R. KUBICA     BMW Sauber      0,978
 5. H. KOVALAINEN McLaren         1,072
 6. N. HEIDFELD   BMW Sauber      1,163
 7. S. VETTEL     Toro Rosso      1,443
 8. T. GLOCK      Toyota          1,527
 9. N. ROSBERG    Williams        1,810
10. K. NAKADŽIMA  Williams        2,746
...                                    
15. F. ALONSO     Renault              

T. V.