Lewis Hamilton je prepričan, da se bo hitro privadil na novi dirkalnik, s katerim želi ubraniti lanski naslov svetovnega prvaka. Foto: Mercedes
Lewis Hamilton je prepričan, da se bo hitro privadil na novi dirkalnik, s katerim želi ubraniti lanski naslov svetovnega prvaka. Foto: Mercedes
Kimi najhitrejši na zadnji dan testiranj

Ta je lani osvojil naslov svetovnega prvaka, potem ko je na sklepni dirki sezone odbil napad moštvenega kolega Nica Rosberga in še drugič stopil na tron kraljice motošporta. Lanski Mercedesov dirkalnik je bil razred zase, v Brackleyju zato upajo, da bo tudi letošnji pometel s konkurenco.

Prvi občutki nikoli niso najboljši
A Britanec, ki je zadnji dan testiranj sklenil na tretjem mestu - za najhitrejšim Kimijem Räikkönenom (Ferrari), ki je v štirih dneh odpeljal tudi najhitrejši krog, je zaostal za sekundo in tri desetinke -, je poudaril, da se na dirkalnik za novo sezono še privaja. "Vsakič, ko sem na stezo prvič zapeljal v novem dirkalniku, občutek še ni bil pravšnji, saj je dirkalnik tedaj najslabši. Gume se na progi v Jerezu v hladnem vremenu ne obnesejo najbolje. Prvi občutki nikoli niso najboljši, tako pač je. Toda zavedaš se, da slabše, kot je zdaj, ne bo, saj se bodo v sezoni stvari korenito spremenile na bolje. Če potegnem črto, je letošnji dirkalnik zelo podoben lanskemu. Zelo težko je opaziti kakšno razliko," je dejal 30-letnik iz Stevenagea.

Skupaj odpeljala kar 515 krogov
Britanec je bil presenečen nad prevoženimi krogi, ki sta jih z Rosbergom opravila v Jerezu. Hamiltonovim 208 krogom jih je Nemec dodal še 307, kar pomeni, da je Mercedes v Andaluziji v štirih dneh prevozil kar 515 krogov. Za primerjavo, McLaren jih je prevozil samo 77. "Paddy Lowe je dejal, da je teden najvišjega števila prevoženih krogov, tako da je to presenečenje za nas vse. Nico ima za seboj dobra testiranja, prevozil je po 150 krogov na dan, tudi jaz sem v povprečju odpeljal po 100 krogov. Lepo je videti, da se delo vseh obrestuje," je dodal.

Kimi najhitrejši na zadnji dan testiranj