V Budimpešti prvi štartni položaj že pomeni pol zmage, saj počasno in zavito dirkališče v poletni vročini ne dopušča veliko možnosti za prehitevanja. Foto: EPA
V Budimpešti prvi štartni položaj že pomeni pol zmage, saj počasno in zavito dirkališče v poletni vročini ne dopušča veliko možnosti za prehitevanja. Foto: EPA
Felipe Massa v Budimpešti
VN Madžarske je zaradi bližine priljubljena tudi med slovenskimi navdušenci nad formulo ena. Foto: EPA
Vettlu pole position v Budimpešti

Vettel, ki je tako dobil že sedme kvalifikacije v sezoni 2010, je bil za dobre štiri desetinke hitrejši od moštvenega kolega Marka Webbra.

"Lepo je znova osvojiti "pole position". V tem položaju smo bili letos že nekajkrat. Za jutri smo v odličnem izhodišču za zmago," je po novi hitri soboti povedal Vettel, ki je predtem nekoliko nenavadno opisal stezo v bližini Budimpešte: "Proga za VN Madžarske je kot ženska ob tebi, ki se ne obnaša najlepše."

Prebujena "poskočna konjička"
Ferrarija sta zapolnila drugo štartno vrsto, Fernando Alonso je za Vettlom zaostal za 1,2 sekunde, Felipe Massa pa je bil še tri desetinke počasnejši.

Vodilni v svetovnem prvenstvu Lewis Hamilton (McLaren) je bil peti najhitrejši, ob njem pa bo nedeljsko dirko začel Nico Rosberg (Mercedes). Izkazala sta se renaulta, Vitalij Petrov je bil sedmi, Robert Kubica pa osmi.

Button šele v šesti vrsti
Drugouvrščeni v skupnem seštevku in branilec naslova svetovnega prvaka Jenson Button je kvalifikacije končal že po drugem delu, saj se z 11. časom ni prebil med najboljšo deseterico. Vnovič je razočaral Michael Schumacher, ki je zasedel 14. mesto in je s tem kar za osem mest zaostal za moštvenim kolegom Rosbergom.

VN MADŽARSKE, Budimpešta

Kvalifikacije/št. mesta:              
1. S. VETTEL Red Bull 1:18,773
2. M. WEBBER Red Bull +0,411
3. F. ALONSO Ferrari 1,214
4. F. MASSA Ferrari 1,558
5. L. HAMILTON McLaren 1,726
6. N. ROSBERG Mercedes
7. V. PETROV Renault
8. R. KUBICA Renault
9. P. DE LA ROSA BMW Sauber
10. N. HULKENBERG Williams
11. J. BUTTON McLaren


Nedelja:

Dirka za VN Madžarske 14.00

306,458 km (70 krogov po 4,381 km)

Vettlu pole position v Budimpešti