Mark Webber si je priboril 12. najboljši štartni položaj v karieri, prvega po lanski veliki nagradi Koreje. Foto: Reuters
Mark Webber si je priboril 12. najboljši štartni položaj v karieri, prvega po lanski veliki nagradi Koreje. Foto: Reuters
Webber do prvega pola letos

V svoji zadnji sezoni si je avstralski dirkač tako privozil dvanajsti "pole position". Njegov moštveni kolega Sebastian Vettel je bil s 17 stotinkami zaostanka drugi. Nemec je imel težave s sistemom KERS, sicer bi najbrž petič zapored dirko za VN Japonske začel z najboljšega položaja.

Lewis Hamilton v Mercedesu je imel tretji izid kvalifikacij, ob njem pa bo v drugi štartni vrsti Romain Grosjean v Lotusu. Fernando Alonso, ki bi teoretično še lahko ogrozil Vettlov naslov prvaka, je imel le osmi izid.

Če bo Sebastian Vettel v nedeljo (štart ob 8. uri, prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju) zmagal, Alonso pa v cilj ne bi prišel med najboljšimi osmimi, bo Nemec slavil četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka. S tem se bo postavil ob bok Argentincu Juanu Manuelu Fangiu in Michaelu Schumacherju. Oba sta edina v zgodovini formule ena s štirimi zaporednimi naslovi.

Kvalifikacijski trening:  
 1. M. WEBBER     R.Bull 1:30,915
 2. S. VETTEL     Red Bull +0,174
 3. L. HAMILTON   Mercedes  0,338
 4. R. GROSJEAN   Lotus     0,450
 5. F. MASSA      Ferrari   0,463
 6. N. ROSBERG    Mercedes  0,482
 7. N. HÜLKENBERG Sauber    0,729
 8. F. ALONSO     Ferrari   0,750
 9. K. RÄIKKÖNEN  Lotus     0,769
10. J. BUTTON     McLaren   0,912
                           
Webber do prvega pola letos