Jure Sotlar je dosegel dva zadetka za Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Sotlar je dosegel dva zadetka za Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so bili blizu prvemu uspehu v sezoni že v četrtek, ko so morali po kazenskih strelih v gosteh priznati premoč Zell am Seeju s 3:4. Tokrat so se zasluženo veselili prve zmage v Alpski ligi v tej sezoni. Junak je bil vratar Jakob Brandner, ki je končal s 46 obrambami.

Kitzbühel je dobil vse uvodne štiri tekme v Alpski ligi, tokrat pa se je hitro znašel v težavah pred 200 gledalci v mestnem parku Celje. V 10. minuti je moral na kazensko klop Matic Podlipnik zaradi spotikanja, 48 sekund zatem pa še Laurin Müller. Jure Sotlar je ob prednosti dveh igralcev več poskrbel za vodstvo gostiteljev. Ko so imeli Celjani še igralca več, je Lovro Kumanović povišal na 2:0.

Razigrani Sotlar je v 24. minuti še tretjič ukanil Alexandra Schmidta v vratih Kitzbühela.

Na začetku zadnje tretjine je Paolo Wieltschnig znižal na 3:1. Trener gostov Marco Pewal je poskusil brez vratarja v zadnji minuti, a je Danil Carkovkji povišal na 4:1 s strelom v prazno mrežo. Končni izid je deset sekund pred koncem postavil Florian Lanzinger.

Prva zmaga Jeseničanov po rednem delu
Železarji so dobili tudi četrto tekmo v letošnji sezoni. Po lepi akciji so povedli v 10. minuti, ko je po podaji Martina Bohinca zadel Luc Slivnik.

V 25. minuti je bil izključen Paul Eisendle zaradi naleta s palico. Maks Selan je s strelom od daleč podvojil vodstvo.

Vipiteno ni uspel ukaniti Žana Usa, zato pa je na začetku 57. minute Olli Valtola potrdil zmago Jesenic. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 20:35.

V petek slovenski derbi v Celju
Jeseničani so tako tudi po štirih tekmah v novi sezoni neporaženi, je pa današnja zmaga prva, ki so jo dosegli po rednem delu, pred tem so trikrat slavili po podaljšku ali kazenskih strelih. Naslednja tekma pa jih čaka v četrtek, ko bodo v slovenskem obračunu gostovali v Celju.


5. krog:
RST PELLET CELJE – KITZBÜHEL
4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
200; Sotlar 11., 24., Kumanović 12., Carkovskji 60.; Wieltschnig 44., Lanzinger 60.

VIPITENOSIJ ACRONI JESENICE
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
400; Slivnik 10., Selan 25., Valtola 57.

RITTEN – GARDENA 3:1

SISAK – ZELL AM SEE 10:2

SALZBURG MLADIMERANO 4:3

Nedelja:
UNTERLANDCORTINA

Vrstni red: Kitzbühel in Salzburg mladi po 12, Jesenice in Ritten po 9, Sisak, Cortina in Merano po 7, Bregenzerwald, Vipiteno in Zell am See po 5, Celje 4, Gardena 3, Unterland 2.